Potresni detalji utapanja dječaka u Srbiji: Prolaznici čuli zapomaganje iz vode…

Svijet

Potresni detalji utapanja dječaka u Srbiji: Prolaznici čuli zapomaganje iz vode…

Dva dječaka iz Feketića, E. K. (16) i njegov drug (14), udavili su se u subotu oko 17 sati kad su htjeli da se okupaju u kanalu Dunav-Tisa-Dunav, koji protiče kroz selo između naselja Mali Iđoš i Lovćenac u Srbiji.

Kako se tragedija dogodila niko u Feketiću jučer nije mogao sa sigurnošću da tvrdi. Prolaznici su s glavnog puta čuli zapomaganje iz vode i ugledali djecu kako se dave. Odmah su pozvali Hitnu pomoć i policiju.- Nažalost, njima nije bilo spasa. Na mjesto tragedije ubrzo su došli i roditelji dječaka. Majka E. K. je rekla da je znala da je njen sin sa drugom otišao do kanala da se okupa. Kad je čula šta se dogodilo, nesretna žena nije mogla da prestane da plače i doziva svog sina – kaže sagovornik “Kurira”.

Prema njegovim riječima, vjeruje se da su dječaci nastradali jer su bili slabi plivači, a neki kažu da čak uopće nisu ni znali da plivaju.

– Kanal se strmo spušta od ravnog terena prema vodi, pa je moguće da se jedan dječak nesmotreno u brzini okliznuo niz strminu, a da je drugi htio da mu pomogne – objašnjava izvor upoznat sa slučajem.

Prema drugoj verziji, jedan od dječaka skočio je u vodu i tada se zapleo u travu, a drug je skočio za njim želeći da mu pomogne. Međutim, stradala su, nažalost, obojica.

– Spremamo sahranu, van sebe smo. Dječaci su bili dobri, išli su zajedno u školu, lijepo su se družili. Svi smo ih voljeli i u porodici i u selu. Roditelji su zanijemili od tuge, nemaju snage da daju izjave. Ne znam kako će se oporaviti od ovog gubitka – rekao je Bedžet K., amidžić nastradalog E. K.jedva zadržavajući suze.Na obližnjoj pumpi kazali su novinarima “Kurira” da se u tom kanalu djeca kupaju svakog ljeta.- Sezona nije još ni počela, a već je ta voda odnijela dva života. Tu voda nije dublja od dva metra, ali djeca nisu znala da plivaju – pričaju mještani. (krtice.net)

Odgovori