Na cesti usmrtio dijete, sakrio auto pa nastavio sa obavezama kao da se ništa nije dogodilo!?

Svijet

Na cesti usmrtio dijete, sakrio auto pa nastavio sa obavezama kao da se ništa nije dogodilo!?

Nikola Đurđević (25) iz Prijedora osumnjičen je da je juče iza ponoći audijem udario petnaestogodišnjaka u Kozarcu i pobjegao u Laktaše, dok je maloljetnik podlegao povredama, potvrđeno je za Nezavisne novine.

Đurđević je uhapšen, a Sretoja Vujanović, načelnik PU Prijedor, rekao je da je pronađen automobil koji je najvjerovatnije učestvovao u ovoj nesreći i, kako je rekao, vozač je pobjegao u pravcu Banjaluke, s ciljem skrivanja tragova i izbjegavanja odgovornosti.

“Na licu mjesta pronađeni su tragovi koji nesporno upućuju na saobraćajnu nesreću”, rekao je Vujanović.

Nesreća se desila u 00.50 na magistralnom putu Prijedor – Banja Luka kada je, prema pisanju lokalnih portala, audi velikom brzinom naletio na tri mlađe osobe koje su išle ivicom kolovoza.

Kako piše lokalni portal, tom prilikom teško je povrijeđena jedna osoba, a bicikl koji je gurao jedan od mladića je prepolovljen i završio je u kanalu pored puta. Prema riječima očevidaca, vozač je potom velikom brzinom pobjegao sa mjesta nesreće.

Dodaje da tragovi upućuju na to da je skrenuo u Kamičanima na staru cestu i krenuo prema Lamovitoj.

“Vozio sam u pravcu Prijedora kada sam u mraku na cesti ugledao neko kretanje pa sam usporio. Pomislio sam da su migranti, jer ih viđam na tom dijelu puta. Ugledao sam mlađeg momka koji je mahao rukama, a potom i tijelo na kolovozu. Nisam mnogo razmišljao, jer je drugi mladić bio teško povrijeđen, već sam ih obojicu ubacio u auto i uputio se ka prijedorskoj bolnici. Nakon toga sam se vratio na lice mjesta gdje je stigla policija, a tada sam čuo da je vozač koji ih je udario pobjegao”, rekao je jedan Prijedorčanin za lokalni portal.

Nažalost, zbog teških tjelesnih povreda maloljetnik koji je zadobio teške povrede, preminuo je u bolnici.

Kako se saznaje, vozač je audi sakrio u Laktašima, vratio se u Prijedor, gdje je ujutro nastavio sa obavezama, praveći se da se ništa nije dogodilo.

Policija je identifikovala osumnjičenog i uhapsila ga juče u Prijedoru te u Laktašima pronašla vozilo koje je bilo prekriveno ceradom. (haber.ba)

Odgovori