“Predivno je imati tako veliku porodicu” Ova baka ima više od 90 praunuka, a to nije jedini rekord!

Svijet

“Predivno je imati tako veliku porodicu” Ova baka ima više od 90 praunuka, a to nije jedini rekord!

Majka osmoro djece Meri Maršal (86), koja je rođena četiri godine prije početka Drugog svjetskog rata, danas može da se pohvali sa čak 90 praunuka. Njena porodica je jedina u Velikoj Britaniji u kojoj su živi pripadnici čak šest generacija.

Nil Ferguson, njena navrunuka ima samo nekoliko nedjelja, i obje su pozirale na fotografiji koju je objavio Mirror, a koja prikazuje šest generacija žena, sve potekle od Meri.

Sve žene sa ove fotografije su u direktnoj liniji potomstva, a osim novopečene mame Toni Li (17), sve su radile ili još uvijek rade kao njegovateljice.

Sve one su rodile sa 18 ili manje godina, što je rezultiralo velikom porodicom. Sada žive u Edinburgu u Škotskoj ili u okolini tog grada.

Merina najstarija kćerka Rouz Torburn (68) ima četvoro djece, uključujući Širil Bortvik (50), koja ima troje djece. Njena kćerka Keri Dou (35) ima četvoro djece, od kojih je jedna i novopečena mama Toni Li Ejtken (17).

Ove godine Meri je postala jedina navrbaka u Škotskoj, kada se 25. maja rodila djevojčica Najli.

Zbog veličine svoje porodice, Meri iz Edinburga kaže da joj se prašta što nije svakom članu kupila rođendanski i poklon za Božić, jer bi provela pola godine u šopingu.

– Da budem iskrena, ja sam jedna jako srećna žena. Predivno je imati tako veliku porodicu. Uvijek postoji neko ko pazi na vas. Nevjerovatno sam srećna – rekla je Meri za Mirror.

Toni Li, koja je prošlog mjeseca rodila najnovijeg člana, rekla je da se porodica šalila kako su sigurno oborili neki rekord, kada su saznali da je trudna.

– Tada smo počeli da istražujemo i ispalo je da niko nema toliko živih generacija u Velikoj Britaniji. Prerano je da bismo mogli da vidimo sličnost sa njenom navrbakom, ali kada su se srele to je bila ljubav na prvi pogled – rekla je ona i dodala kako svi žive u blizini.

– Sa rođenjem Najli Meri sada imam 90 unučadi, tako da je uvijek prilično glasno. Ja imam sedmoro braće i sestrara i uvijek sam bila dio velike porodice – rekla je prabaka Rouz i dodala da nikada nije čula da postoji tako velika porodica u Škotskoj.

– Kad god se okupimo, uvijek je zabavno, glasno i puno smijeha – objašnjava.

Inače, prema Ginisovoj knjizi rekorda, najviše je bilo sedam živih generacija u jednoj porodici, prenosi Telegraf. (krtice.net)

Odgovori