Stefan se posle 12 godina video sa dva stara prijatelja, a onda je saznao za užasnu tajnu iz prošlosti

Ispovijesti

Stefan se posle 12 godina video sa dva stara prijatelja, a onda je saznao za užasnu tajnu iz prošlosti

Zapitao se da li je bilo pametno uopšte što je ponovo izašao s njima

Izvesni Stefan R. (38) iz Utrehta u Holandiji, zapitao se na Redditu koliko je dobro videti se ponovo sa nekim ljudima iz prošlosti.

Stefan je, započinjući svoju neobičnu priču postavio pitanje da li je dovoljno vredno videti neke ljude od pre, ako smo pritom svesni da ćemo možda nešto saznati ili doživeti što će nam uzdrmati današnji život.

Ovaj Holanđanin, otac troje dece i inženjer po struci, otišao je na večeru sa dva stara prijatelja koje nije video 12 godina.

– Jedan se preselio u Australiju i odande se u ‘civilizaciju’ vraćao samo jednom do danas, a drugi je otišao u SAD i otpočeo svoj biznis. Ni sa jednim od njih nisam održao kontakt, iako smo u međuvremenu svi napredovali što se tiče tehnika. Tu su sad video-pozivi, Skajp, Zoom, šta god hoćete. Ali moji prijatelji koje ću namerno pogrešno nazvati Berg i Maren očito me se nisu setili kad su se prilagođavali novom vremenu. Mogao sam i ja da ih kontaktiram, ali nisam želeo jer su se oni sami povukli od mene – napisao je Stefan.

Kada ga je Berg pozvao i rekao da je došao iz Australije na 15 dana, predložio je Stefanu večeru, kao i da pozovu Marena ako je tu.

– Ispostavilo se da je epidemija promenila potpuno ustaljene navike ljudi. Obojica su se zbog te pošasti uželeli familija i rodnog kraja, pa smo svi bili na okupu. Bolje da nismo. Tokom večere sa njima dvojicom i bez naših žena, prisetili smo se mnogih događaja iz prošlosti. Za jedan nisam znao – piše Stefan.

Berg mu je posle nekoliko pića priznao da je 7-8 puta pre odlaska u Australiju spavao sa Stefanovom sadašnjom suprugom.

– Mislio sam da se šali, ali kako su sekunde prolazile, na njegovom licu sam prepoznao onaj izraz od pre, kada je zaista ozbiljan. Pretrnuo sam. Slošilo mi se. Taj period kada me je tadašnja devojka, danas žena očito varala, poklopio se sa periodom kada smo začeli prvu ćerku. Veče se završilo fijaskom. Nisam mogao da sedim s čovekom koji je pre svega od mene napravio idiota. Otišao sam kući i rekao mu da me nikad više ne pozove, čak ni na piće – dodao je Stefan.

Potom je od supruge tražio da obave DNK analize i utvrde ko je otac njegove ćerke.

– Nije bilo potrebe da zovemo Berga jer se odmah videlo da mi je ćerka zaista ćerka. Iako me je supruga od početka ubeđivala da sam ja otac, nisam želeo da to prihvatim bez provere. Izgubio sam poverenje i u nju. Nikad mi nije rekla za aferu sa Bergom. Jeste da smo tada bili u svađi, ali mogla je da mi kaže. Sve u svemu, i danas se još pitam da li je to sve što mi je ispričao ili ima još nešto prećutano – zaključuje Stefan.

Čitaoci su u komentarima stali uz Stefana.

“Lepo od prijatelja što ti je bar tokom večere priznao to. Možda je i to bio razlog vašeg okupljanja, mučila ga je savest”, “Ja bih se na tvom mestu ipak razveo”, “Šta ti još njih dvojica nisu rekli? Tema za razmišljanje”, bili su samo neki od komentara na Redditu. (objektiv.rs)

Odgovori