EVO KAKO DA SNIZITE VISOK PRITISAK: Napravite ljekoviti napitak od 1 voćke i smanjite rizik od hipertenzije

Zdravlje

EVO KAKO DA SNIZITE VISOK PRITISAK: Napravite ljekoviti napitak od 1 voćke i smanjite rizik od hipertenzije

Visok krvni pritisak ili hipertenzija predstavlja jedan od glavnih zdravstvenih izazova sa kojim se suočavamo u savremenom dobu. Regulisanje oboljenja i prevencija može da smanji rizik od neželjenih posledica visokog pritiska, kao što su kardiovaskularna oboljenja.

Najbolji vid prevencije visokog pritiska jesu izbalansirana ishrana, ograničen nivo soli i fizička aktivnost, ali jendo voće može snačajno da pomogne u smanjenju krvnog pritiska.

Citrusi, uključujući grejp, pomorandže i limun, mogu imati moćan efekat na regulisanje nivoa krvnog pritiska i prevenciju hipertenzije. Jedno ispitavanje pokazalo je da sok od cijeđene pomorandže ima pozitivna dejstva na regulisanje pritiska kod osoba između 18 i 59 godina koje su pile 500ml soka dnevno.

Sok od grejpfruta iam mnoga korisna svojstva po zdravlje, dobar je izvor vitamina C, pektinskih vlakana i antioksidanata. Ekstrakt iz kore grejpfruta sadrži puno polifenola koji djeluju kao snažni inhibitori alfa glukozidaze i mogu se koristiti u liječenju hipertenzije.

Napravite sok od cijeđenog grejpfruta i uživajte u njemu prije jela. Osim što je zdrav možete ga poslužiti uz listiće nane i kockice ljeta – biće savršeno ljetne osvježenje.

Napomena: Konzumiranje voća nije zamjena za terapiju prepisanu od strane ljekara. Prije upotrebe se konsultujte sa svojim ljekarom. (novi.ba)

Odgovori