UJED KOMARCA BRŽE PROLAZI UZ OVO SREDSTVO: Svi ga u kući koristite, a efikasno liječi ubod

Zdravlje

UJED KOMARCA BRŽE PROLAZI UZ OVO SREDSTVO: Svi ga u kući koristite, a efikasno liječi ubod

Ujed komarca zna da bude veoma nezgodan, da svrbi i da nas iritira. Svrab je često neizdrživ i dolazi do velikog crvenila. Ipak, da bi se izborili sa ujedom komarca predlažemo da pogledate ovih nekoliko trikova.

Imunolog dr Pajel Gupta upozorava da češanjem ne dobijamo ništa, već samo povećavamo rizik od infekcije jer mjesto uboda otvaramo bakterijama iz našeg okruženja. Ona predlaže da je efikasno sredstvo u borbi protiv ujeda komarca alkohol, koji treba da natrljamo na mjesto ujeda. Pored toga ljekarka savjetuje da je kockica leda vrlo efikasna i da smanjuje upalu i svrab.
Ističe da su kreme protiv svraba veoma efikasne, jer smanjuju iritaciju i upalu, ali da je alkohol daleko djelotvorniji. On će ohladiti kožu i ublažiti stvar, ali potrudite se da ne pretjerujete sa količinom kako ne biste nadražili i isušili kožu.

“Takođe možete da operete mjesto uboda hladnom vodom i sapunom, kako biste ublažili svrab“, zaključila je dr Gupta.

Pored ovoga, postoji mnoštvo efikasnih načina da se zaštitite od komaraca, a jedan od njih je jabukovo sirće. Uz njega ćete biti sigurno mirni.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. Ukoliko imate neki zdravstveni problem, prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa ljekarom.
Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu bez stručnog mišljenja.(novi.ba)

Odgovori