NAKON POROĐAJA JE SPAKOVALA SEBE I DETE I OTIŠLA: Priznala mi je JEDNU STVAR…

Ispovijesti

NAKON POROĐAJA JE SPAKOVALA SEBE I DETE I OTIŠLA: Priznala mi je JEDNU STVAR…

Rekla mi je da se ne oseća dobro, spakovala je stvari i otišla sa detetom kod roditelja, bez objašnjenja, piše čovek koji je ostao sam u zajedničkom stanu

Tek smo nedavno postali porodica i već sam zabrinut zbog gubitka žene, napisao je mladić anonimno kolumnistkinji i psihoterapeutkinji The Sun Deidre Sanders.

U braku su, kaže, samo dve godine, a pre šest meseci – nakon dugog pokušaja – dobili su sina.

– Primetio sam da se promenila nakon porođaja, a nedavno mi je priznala da se oseća loše – rekao je, a kada ju je pitao ‘ima li problema sa njim’, rekla mu je da ‘ni sama ne zna šta problem je u tome, ali samo što on nije psihički dobro…

‘Ubrzo nakon toga, piše čovek, spakovala je stvari i sa detetom otišla kod svojih roditelja, a on je ostao sam u zajedničkom stanu.

. – Nismo se baš viđali jer sam želeo da joj dam prostor; a s vremena na vreme bi mi poslala noviju fotografiju sina “, rekao je.

Priznaje da ‘očajnički želi da se vrate sin i žena’, ali ne zna, kaže, kako da se ophodi s njom, jer ni sam ne razume šta joj se događa …

– Stalno se pitam ‘da li je zauvek otišla? ‘… – napisao je.

– Nadam se da vas je ostavila samo na kratko, dok se ’ne opameti’ i dok bolje ne shvati šta joj se događa – rekla je Deidre, koja takođe kaže da žena verovatno pati od postporođajne depresije.

Trebala bi, kaže, razgovarati sa svojim lekarom, a u međuvremenu savetuje muškarca da joj ponovi koliko je voli i kako jedva čeka da mu se javi.

– Podržite je tako što ćete biti više sa detetom i češće ga izvoditi, kako bi mogla biti malo sama i posvećena sebi – rekla je Deidre, a ako se stvari ne poprave za nekoliko meseci, preporučila im je da posete bračnog terapeuta. (espreso.co.rs)

Odgovori