“Ivana smo izvukli, za Branka je bilo kasno” Ušao je u septičku jamu da vidi da li preliva, pa ga ubili gasovi…

Svijet

“Ivana smo izvukli, za Branka je bilo kasno” Ušao je u septičku jamu da vidi da li preliva, pa ga ubili gasovi…

Kako Blic saznaje, Branislav je u Surčin, gdje mu živi porodica, došao na godišnji odmor iz Makedonije gdje je nekoliko godina unazad radio. Kobni dan proveo je sa komšijom, koji kaže da ništa nije slutilo na tragediju.

– Bio je kod mene, sjedili smo i pričali. Nije popio kap alkohola – sa suzama u očima opisuje tragediju Dragoljub Marković, komšija i prijatelj tragično nastradalog čovjeka.

Kako pričaju komšije, predveče je Branislav odlučio da se spusti u septičku jamu u dvorištu kako bi provjerio da li preliva.

– Oni u dvorištu imaju tri jame i htio je da vidi tu prelivnu, s njom su imali problem, zapušavala se, pa je htio da je provjeri, očisti – priča komšija.

Pretpostavlja se da se merdevinama sputio u jamu, ali je ubrzo izgubio svijest zbog gasova. Da nešto nije u redu prve su primjetile njegova supruga i komšinice koje su su bile u dvorištu. Prema riječima komšija, uplašene su počele da dozivaju pomoć. Njihove vapaje čuo je Ivan T. koji je prvi pritrčao da pomogne.

– Ivan je tad stigao kući, čuo je vrisku i zapomaganje. Pretrčao je u njihovo dvorište i kada je vidio šta se dešava vezao se kanapima i spustio u jamu, međutim i njega su omamili gasovi, počeo je da gubi svijet, da krklja, a ta užad kojima je bio vezan držale su dvije komšinice i komšija – priča za Blic komšija S.R. koji je i sam učestvovao u spasavanju.

On je čuo buku koja je dopirala iz susjednog dvorišta, a kada je stigao na lice mjesta zatekao ga je jeziv prizor.

– Ivanova supruga je stajala sa jednomesečnom bebom u rukama i kukala je, pitala me je da li je živ… Jedan komšija se trudio da mu izvuče gornji dio tijela napolje, makar glavu. Nekako je uspio, a on je samo krkljao, bio je bez svijesti. Došli su vatrogasci, njega su izvukli… Ljekari Hitne pomoći su mu jedva otvorili usta da ubace cjevčicu da bi mogao da diše, a potom su ga odmah odvezli – priča S.R.

Za Branislava, oca dvije kćerke i djeda četvoro unućića, međutim, već je bilo kasno.

– Brankova supruga stoji, gleda u nas, plače, ali šta smo mogli…Nismo mogli nikako da mu pomognemo – navodi komšija.

Agonija Vasićeve porodice trajala je dugih 17 sati, koliko je trebalo da tijelo nesrećnog čovjeka izvuku. Porodica, nijema od bola, sve vrijeme je bila tu, kao i komšije.

– Ne znam šta da kažem, tragedija. Žao mi je, vjerujte mi, kao da sam izgubila najrođenijeg. Toliko mi je teško, tako da strada – smogla je snage da kaže uplakana komšinica, koja je bila uz porodicu sve vrijeme, dok je sa travnjaka pored zlokobne jame sklanjala konopce kojima je Ivan bio vezan.

Prema riječima komšija, Ivan T. koji je pokušao da spasi Vasića nalazi se u teškom stanju.

– Otkako se to desilo nije dolazio svijesti. Smješten je na VMA, ali nije dobro. Kod kuće ima bebu i petogodišnju kćerkicu, strašno. (krtice.net)

Odgovori