Žena koja je dirnula region: “Šta će ti velika plata ako nemaš jednu stvar”

Ispovijesti

Žena koja je dirnula region: “Šta će ti velika plata ako nemaš jednu stvar”

Žena koja je dirnula region: “Šta će ti velika plata ako nemaš jednu stvar”

Zato što nigde toliko ljubavi nisam videla kao u stanovima od 30 kvadrata i bolesničkim posteljama. Šta ako su vas slagali da prestane vremenom, da ćeš joj se “smejati jednog dana i zaboraviti je? Nijedna naša mlada ruka ne drži čvrsto onu drugu kao što se drže dve staračke.

Šta ako su vas slagali da bi trebalo da nađete sebi ravnog? Meni nisu uspeli slagati tako nešto, jer nikad nisam videla toliko prkosa i borbe, kao u ljubavima koje su komšije i strine osuđivali sa prozora. Što ako su vas slagali da ljubav mora nositi vašu naciju i veru?

Što ako su vas slagali da morate do 25-te? Do 35-te? Do 40-te, jer je krajnje vreme? Mene nisu uspeli, jer niko mi nije tako stvarno i realno pričao o ljubavi kao ona koja je svoju pronašla sa 50. I sada mu trči u zagrljaj kao devojčica od 15 godina. Šta ako vam sve vreme lažu?

Verujte samo sebi. Držite svoju ljubav čvrsto; rukama, nogama, noktima. Jer ona neće prestati, nego će ojačati, baš kad dođu deca. Baš kad sirotinja uđe na vrata. Baš kad bude trebalo vratiti kredit. Baš kada on bude bolestan. Baš kada ne bude mogao spavati s tobom tri puta dnevno.

I možda niste svi napravljeni u ljubavi, ali pravite novu decu u ljubavi. Ili ih nemojte praviti. Nekim ljubavima ona nisu ni potrebna. Samo nemojte dozvoliti da vam lažu. Drugi nam se mešaju u plate, školovanje, posao, zdravlje, oblačenje, prehranu, utiču na polovinu našeg života jer je svet takav.

Ali svoju ljubav nikome ne dajte. Jer je to najviše što ćete postići u životu. Ništa ti ne znači plata od deset hiljada ako ćeš na kraju dana ući u prazan stan s kesama najnovije odeće koju nema ko ni da obuče ni da skine. I sve pare ovog sveta, ako ih nemaš s kime podeliti. Jer, od ljubavi se živi. Od para se preživljava, i s parama se iživljava.” (magazin.ba)

Odgovori