Dečak (2) spasen na ulici: Otac se kleo da mu je pobegao “na sekund”, a onda je isplivala istina (VIDEO)

Svijet

Dečak (2) spasen na ulici: Otac se kleo da mu je pobegao “na sekund”, a onda je isplivala istina (VIDEO)

Pre dve godine na jednom uticajnom britanskom portalu čitaoci su zamoljeni da daju odgovor na naizgled jednostavno pitanje:

“Šta biste uradili ako biste na ulici primetili dete koje nije u pratnji odrasle osobe? Da li biste mu prišli i pomogli mu ili biste se okrenuli i produžili dalje?”.

Čak 62 odsto ispitanika ankete odgovorilo je da bi produžilo dalje isključivo zbog straha da posle, da li od roditelja deteta ili možda policije ne budu optuženi da su kidnaperi recimo.

Motociklista sa snimka izabrao je prvi odgovor. Vozeći po predgrađu Londona, on je na ulici primetio dvogodišnjeg dečaka kako u bodiju i bosonog šeta ulicom. Uplašio se za njega i momentalno je sišao s motora, baš kao što je i jedna žena napravila polukružno skretanje kako bi se i ona uključila u priču.

Motociklista se zabrinuto okretao oko sebe pitajući neke prolaznike da li je dete njihovo. Ništa mu nije bilo jasno.

– Zdravo. Znaš li gde ti je mama? – pitao ga je, dok se drugi vozač osvrtao oko sebe tražeći ima li tu negde njegovih roditelja.

Dečak nije pokazivao da je zabrinut. Štaviše, videvši kamion na ulici, obradovao se. A onda je iznenada dotrčao njegov otac i zagrlio ga je.

– Hvala vam svima. Bukvalno mi je pobegao na tri sekunde. Samo na tri sekunde – uporno je ponavljao otac.

Iako je i g*lim okom bilo vidljivo da mu je otac, okupljeni su probali da dodatnim pitanjima od muškarca izmame još koju informaciju kako bi se uverili da je dečak bezbedan i da može s njim da se vrati. To se i dogodilo.

Ipak, jedna od žena je, dok se otac nije pojavio, pozvala policiju, što se ne vidi na snimku. Prema pisanju Dejli mejla, policajac je otišao kući s ocem gde je ustanovljeno da je ostavio vrata kuće otvorena te da je prethodno pio lekove za smirenje, zbog čega je zaspao, što nije rekao motociklisti i drugima.

Protiv oca nije podnesena prijava za zapostavljanje deteta, ali je dobio prvo i jedino upozorenje da to ne sme da mu se ponovi, inače će nagrabusiti. (objektiv.rs)

@fysultani

How he came out 🤔 #child #uk #road #shocking #parent #foryou #fyp #video #dailymail #fysultani #kids #safety

♬ original sound – 🅵🅰🅸🆂🅰🅻

Odgovori