3 BESPLATNA TRIKA DA RASHLADITE DOM BEZ KLIME: Sve već imate u kući, samo vam je ideja falila

Zanimljivosti

3 BESPLATNA TRIKA DA RASHLADITE DOM BEZ KLIME: Sve već imate u kući, samo vam je ideja falila

Posljednjih dana su “paklene” vrućine, ljekari savjetuju da nikako ne izlazimo napolje između 10h i 17h, da unosimo što više tečnosti, nosimo pamučnu i prozračnu garerobu, ali i da povedemo računa o ishrani i izbacimo namirnice koje nam štete i griju nas, a pojačamo unos onih koje prijaju našem orgfanizmu ljeti.

Klime rade “300 na sat”, na poslu, kod kuće i u autu, a stručnjaci apeluju i da se pripazite na taj “prelazak” iz klimatizovanih u nerashlađene prostorije, može da ima ozbiljne zdravstvene posljedice.

Ono na šta se svi žale posljednjih dana jeste nesanica, odnosno da ne mogu da se naspavaju od vrućine… Probajte ovih nekoliko trikova koji će vam pomoći da rashladite prostorije i konačno čvrsto usnite bez buđenja zbog znoja ili žeđi…

Pametno postavite ventilatore u sobi

Ne zaboravite da ventilatori ne hlade vazduh već imaju zadatak da osiguraju njegov protok po prostoriji. Zato nikako nemojte postaviti ventilator odmah kod prozora. Bolje ga stavite kod otvorenih vrata sobe ili predsoblja kako bi mogao da “vrti” vazduh iz hodnika koji je objektivno najsvežiji.

Trik sa ledom

Super trik je da ispred ventilatora stavite činiju punu leda. Kako će se led topiti, tako će ventilator “širiti” hladan vazduh.

Stavite na prozor mokru krpu

Ovo je ista “fora” kao sa ventilatorom i ledom. Prije nego što odete u krevet, širom otvorite prozor i preko njega stavite mokru krpu, čaršaf ili peškir. Vazduh koji će strujati će biti ohlađen i va,a će biti mnogo lakše. (novi.ba)

Odgovori