Nastavnica uhvaćena u zanosu sa učenikom u školi: Nagovarala ga na odnos, uputivši mu ŠOKANTNE REČI

Svijet

Nastavnica uhvaćena u zanosu sa učenikom u školi: Nagovarala ga na odnos, uputivši mu ŠOKANTNE REČI

Nastavnica Monika Elizabet Jang (24) iz Sidneja, koja je predavala u srednjoj školi, uhapšena je i izvedena pred sud zbog s*ksualnih odnosa sa učenicima u praznoj učionici, kao i na stepeništu škole, što su snimile nadzorne kamere.

Ona je 14-godišnjeg učenika najpre nagovarala na inteimne odnose, rekvaši mu da bi bilo “opasno ukoliko ih neko vidi, ali da bi vredelo da se prepuste”.

Nakon što je učenik jednom prilikom odbio da je zagrli u učionici i prepusti joj se u potpunosti, ona mu je rekla da “uopšte nema m*da”, prenosi Dejli star.

Nastavila je da proganja učenika i slala mu je poruke sve dok nije “popustio”.

Nastavnica se najpre pravdala time da je zbog pandemije sistem obrazovanja prešao na onlajn nastavu i da je poruke mogla da mu pošalje kad hoće ne postoji radno vreme škole kada nisu gizički prisutni, već mogu da komuniciraju u bilo koje doba dana onlajn.

Jedan od članova porodice video je učenika i nastavnicu zajedno u automobilu i od tada im je njihov odnos bio sumnjiv.

Jang je uhapšena u julu 2020. godine, a na suđenju se ipak izjasnila krivom i da se kaje zbog svega.

– Ne mogu u potpunosti da iskažem koliko mi je žao zbog svojih postupaka koji su negativno uticali na dečaka i njegovu porodicu. Dečak mi je verovao i zloupotrebila sam njegovo poverenje. Duboko se kajem što sam dozvolila da naš odnos uznapreduje do te mere – navela je Jang u pismu u kom se obraćala majci i porodici njene žrtve.

Tužilac Aleksander Teracini zaključio je da ovo što se dogodilo između nastavnice i učenika nije spontani s*ksualni odnos i da bi zatvor bio jedina odgovarajuća kazna, a 14-godišnjak nije jedini učenik sa kojim je imala odnose i to u školskom prostoru.

Na sudu su iz medicinskih izveštaja predočeni zdravstveni prblemi Monike Elizabet Jang, u smislu toga da je patila od poremećaja ličnosti.

Kazna bi trebalo da joj bude izrečena 8. jula. (objektiv.rs)

Odgovori