(VIDEO) Uspaničeni pas je trčao za vozilom hitne pomoći kako bi bio uz svog vlasnika beskućnika koji je ostao bez svijesti

Zanimljivosti

(VIDEO) Uspaničeni pas je trčao za vozilom hitne pomoći kako bi bio uz svog vlasnika beskućnika koji je ostao bez svijesti

U mjestu Taguatinga u Brazilu, bio je to jedan sasvim običan dan koji je ubrzo promijenio živote psa i njegovog vlasnika. Njih dvojica su bili beskućnici, a vlasnik je patio od epilepsije te je taj dan ostao bez svijesti i pao na pod. Liječnici su odmah došli i odvezli ga u bolnicu. Ipak od trenutka kada su ga stavili na nosila imali su jednog pratioca.

Čovjekov pas je pratio vozilo hitne nekoliko ulica. Celiomar Ferreira do Couto koji je to sve snimio kaže kako njegov tim nije mogao da vjeruje koliko ovaj pas voli svog vlasnika i koliko mu je odan. Kaže kako su često u svom poslu nailazili na ljubimce koji bi bili stidni ili da bi se preplašili ili pobjegli. Ovo je prvi put da vide nešto ovakvo.

Pas je trčao za hitnom najbrže što je mogao sa svojim malim nogicama. Kada se vozilo zaustavilo, usporio je i izgledao je kao da je nasmijan. Ekipa hitne pomoći ga je pustila unutra, a on je ispratio svog vlasnika do bolnice. Kada su stigli tamo, nastavio je da ih prati i čekao je da mu neko od medicinskog osoblja priđe, kao što bi to uradio svaki član porodice.

Celiomar kaže kako je pas mirno i strpljivo sjedio pored svog vlasnika, te da nije ni lajao. Čovjek je konstatno gubio svijest i vraćao se na trenutke, ali je znao da je njegov prijatelj odmah pored njega. Kasnije se oporavio i ponovo je bio sa svojim prijateljem kada je izašao iz bolnice.

Pogledajte ovaj video i saznajte kako je ovaj pas pratio hitnu pomoć: (virealno.com)

Odgovori