JECAJI neutešne majke prolamili su se grobljem: Sahranjen DEČAK koji je nastradao na bazenu u Košutnjaku

Svijet

JECAJI neutešne majke prolamili su se grobljem: Sahranjen DEČAK koji je nastradao na bazenu u Košutnjaku

Dečak je tragično nastradao u sredu dok je sa drugarima bio na bazenima u Košutnjaku

Petnaestogodišnji Nemanja Subotić, koji je tragično nastradao na bazenu u Košutnjaku, juče je sahranjen na Novom bežanijskom groblju u Beogradu.

Slomljeni od bola i tuge sa izgubljenim detetom, roditelji i brat su jedva smogli snage da, kraj kovčega prekrivenim belim ružama i gerberima, prime saučešće od rodobine, prijatelja, dečaka i devojčica iz škole i sa fudbala, profesora. Jecaji neutešne majke Andrijane, koja je dozivala sina, prolamili su se grobljem i ledili krv u žilama.

Nemanjini drugari iz OŠ “Laza Kostić”, u kojoj je nedavno završio osmi razred, došli su zajedno sa profesorima da mu kažu poslednje “zbogom”. Sa ružom u ruci, ispratili su druga na poslednje putovanje. U belim majicama sa natpisom FK “IMT” – Novi Beograd, od tragično stradalog dečaka oprostili su se mladi fudbaleri i treneri, sa kojima je igrao fudbal. Oni su, iza belog krsta, bili na čelu nepregledne kolone dečaka i devojčica, rodbine i prijatelja koji su, sa belim buketima i vencima od ruža, kala, gerbera u rukama, gušeći se u suzama nemo koračali ka Nemanjinoj večnoj kući.

Dečak je tragično nastradao u sredu dok je sa drugarima bio na bazenima u Košutnjaku. Prema nezvaničnim informacijama, do nesreće je došlo, kada je Nemanja nezgodno skočio sa skakaonice u vodu, udario potiljkom o ivicu bazena i potonuo.

Tokom oživljavanja dečaka, bio je prisutan i otac Igor. On je došao, pošto ga je Nemanjin školski drug obavestio šta se dogodilo. Niko od nadležnih nije pozvao roditelje. Otac sumnja u verziju priče da je njegov sin stradao posle skoka i udarca u ivicu bazena.

HITNA POMOĆ

Tokom sahrane sve vreme je dežurala ekipa Hitne pomoć, koja je intervenisala nekoliko puta. Dečakovim roditeljima, skrhanim od tuge, ukazana je lekarska pomoć. (objektiv.rs)

Odgovori