BILJKA SA HILJADU BLAGODETI! Spašava srce, liječi urinarne infekcije, smiruje psihu!

Zdravlje

BILJKA SA HILJADU BLAGODETI! Spašava srce, liječi urinarne infekcije, smiruje psihu!

Od lovorovog lista ima puno više koristi od samog ubacivanja u lonac kako bi jelu dao aromu. On usporava starenje, umiruje, pomaže u borbi protiv bakterija, liječi dišne puteve…

Stručnjaci kažu da se radi o vrlo moćnoj biljci koja usporava starenje, popravlja raspoloženje, čisti tijelo, rješava respiratorne probleme itd.

Ovo je nekoliko načina kako ga možete koristiti za zdravlje:

Pomaže kod mučnine i umora, razbuđuje – kombinacija hemikalija u lovorovom listu djeluje smirujuće na tijelo i psihu. Sve što treba da napravite je da zapalite nekoliko listića u prostoru u kom boravite i udisati taj dim. Ali, to nemojte raditi prije spavanja jer će vas miris zapaljenog lovora razbuditi.

Tjera sluz iz pluća – lovorov list je stimulans disajnih puteva i može pomoći izbaciti sluz iz pluća. Najbolji način je staviti svježe ili suve listove u vruću vodu i udisati paru – inhalirati se. Pomaže i mazanje uljem lovora po prsima. To liječi alergije i astmu.

Pomaže kod dijabetesa – istraživanje je pokazalo kako konzumiranje 3 grama lovora na dan smanjuje nivo glukoze kod ljudi koji imaju dijabetes tipa 2.

Dobar je za probavu – stavljajte ga što više u hranu ili izmasirajte trbuh uljem lovora nakon obroka, to će pomoći u izlučivanju probavnih sokova i bržoj preradi hrane u želucu.

Za pravilan rad srca – organski spoj pronađen u lovoru jača stijenke kapilara u srcu i pomaže eliminirati loš kolesterol iz tijela.

Liječi upalu zgloba – uljem od lovora masirajte bolno područje i pojačajte količinu lovorovog lišća koju dodajete u hranu.
Kod urinarnih infekcija – pomiješajte prah od lovora s mlijekom i pijte. Radi se o starom receptu za rješavanje ovih problema (lijekizprirode.com)

Odgovori