KUHINJSKA SO UNIŠTAVA KOROV REKORDNOM BRZINOM ALI SAMO POD JEDNIM USLOVOM: Korov će se bukvalno istopiti

60d8821a-863c-4477-82b4-14e90a0a0a64-2bbcc4d9a2831657d883-690x480-1.jpeg

KUHINJSKA SO UNIŠTAVA KOROV REKORDNOM BRZINOM ALI SAMO POD JEDNIM USLOVOM: Korov će se bukvalno istopiti

Kako je došlo toplo vrijeme mnogi su se posvetili uređivanju bašta i vrtova. Korov je jedan od najvećih problema jer je uporan i nije ga se lako rešiti. Čupanje rukom traje dugo, a hemijska sredstva nisu uvijek dobro rješenje, pa vam zato predstavljamo ideju kako da se na prirodan način riješite ovih upornih biljaka.

So, tj, natrijum hlorid je prirodno rješenje koje uništava korov. Međutim, nije sva so podjednako efikasna kada je u pitanju suzbijanje korova. Mora se koristiti uobičajena jodirana ili nejodirana kuhinjska so. Važno je da koristite natrijum hlorid, a ne magnezijum sulfat.
So je najefikasnija kao herbicid kada se pomiješa sa vodom. Ako koristite so na korov u vrtu s drugim biljkama koje ne želite da uništite, naparavite slabiju smjesu – so i vodu u razmjeri 1:2.

Ako smjesu koristite na mjestima na kojima se nalazi isključivo korov možete napraviti jaču smjesu, razmjere 2:1. Ipak, budite oprezni jer ova količina soli definitivno utiče na ph vrijednost zemljišta. Smjesu nanosite direktno na lišće korova. Slana voda se može nanositi pomoću raspršivača ili se može sipati iz posude. (novi.ba)

Odgovori

scroll to top