Kako se pravi sok od smreke: Reguliše šećer, topi masnoće i smiruje želudac

Zdravlje

Kako se pravi sok od smreke: Reguliše šećer, topi masnoće i smiruje želudac

Domaći napitak od bobica smreke pravi se u nekoliko dana, a pomaže u regulaciji šećera u krvi, kao i viška kilograma. Isprobajte i vi ovaj narodni recept za ljekoviti napitak od smreke.

Bit će vam potrebni sledeći sastojci:

0,5 kg bobica smreke,3 litra vode,jedan limun

Upute za pripremu soka od smreke:

Smreku istresite u staklenu teglu od tri litra i zalijte vodom skoro do vrha. Dodajte sok od jednog limuna i ostavite da stoji par dana. Sok je spreman za piće kada bobice smreke počnu da padaju na dno.

Novi sok dobijete tako što dodajete novu vodu u teglu, ali samo dok ima bobica koje još plutaju. Kada sve bobice smreke potonu na dno potrebno je da ih zamijenite novim.

Kako koristiti ovaj zdravi napitak:

Pije se tri puta dnevno po jedna šolja (2,5 dl). Jednu čašu popiti ujutru na prazan želudac, a ostale dvije tokom dana. Nema potrebe da zaslađujete sok ili čaj jer je i kao nezaslađen veoma prijatnog ukusa.

Sok ili čaj od smreke može da utiče i na smanjenje telesne težine. Suvišni kilogrami se tope, pa je pogodan i za mršavljenje ukoliko ga koristite češće.Osim soka od smreke, i čaj od smreke je jako koristan za naše zdravlje. Čaj od plodova smreke jača nerve i želudac, čisti krv, odvodi otrovne gasove, a s mokraćom i loše tekućine iz tijela, čisti jetru, sitni i odvaja kamence i pijesak iz žuči i bešike.

Napravite ga i vi! Iako je ovaj napitak od smreke jako zdrav, on se ne preporučuje osobama slabih bubrega i trudnicama. (domacikolaci.net)

Odgovori