Kamera zabeležila trenutak TRAGEDIJE na bazenu u Beogradu: Evo šta se dešavalo sa dečakom (9) pred SMRT

Svijet

Kamera zabeležila trenutak TRAGEDIJE na bazenu u Beogradu: Evo šta se dešavalo sa dečakom (9) pred SMRT

Dečak M. L. (9), koji je sinoć pronađen mrtav u bazenu dubine 90 centimetara u Beogradu, došao je na bazen sa majkom, a, kako se saznaje od zaposlenih, njemu je najverovatnije pozlilo u vodi.

– Dečak je oko 20.20 sati došao sa mamom u termin za rekreativno plivanje. Presvukao se u svlačionici pre majke i sam otišao do bazena. Majka je posle dva i po minuta primetila da ga nema i počela je da ga traži – priča naš izvor i nastavlja:

– Zaposleni sa bazena su ga uočili nepomičnog u vodi. Izvukli su ga i počeli da ga reanimiraju, a istovremeno su zvali Hitnu pomoć.

Kako se saznaje, uspeli su da mališanu izbace vodu i hranu, koji su mu blokirali disajne puteve.

– Prevezli smo ga u Urgetni centar, doktorka je u jednom trenutku uspela da mu uspostavi srčani rad, ali nažalost, ubrzo nakon toga, dečak je preminuo – kaže izvor.

Na bazenima inače postoji video-nadzor.

– Na snimku se vidi da je on ušao u vodu i samo je potonuo. Kao da je neki grč dobio. To se najverovatnije desilo jer mu je pozlilo. Majka je rekla da je dečak imao zdravstvenih problema, ali da mu je stanje bilo stabilno od treće godine. Ovo se desilo iznenada – kaže vidno potresen sagovornik.

Prema njegovim rečima, bazen na kom se desila tragedija je zapravo školica za decu neplivače, ali postoje i termini za rekreativno plivanje.

– Nesreća se desila u terminu za rekreativno plivanje. U tom slučaju deca moraju da budu u pratnji roditelja ili nekoga starijeg od 18 godina. Imamo kamere, spasioce, redare… Nažalost, i pored svih mera opreza desila se tragedija, zbog koje nam je neizmerno žao – kažu sa bazena i dodaju da pretostavljaju da ovo nije prvi put da dečak dolazi u ovaj objekat.

– Pretpostavljamo da je bio i ranije, jer su on i mama imali karticu za ulaz. Takođe, čim je dete znalo da samo od svlačionice dođe di bazena, dolazilo je i ranije. Čuli smo da je znao malo da pliva – dodaju oni. (objektiv.rs)

Odgovori