Žena htela da se seli, pa ZAPALIO kuću: Pozlilo joj kad je videla da je u njoj čuvao tajnu dugu POLA veka

Ispovijesti

Žena htela da se seli, pa ZAPALIO kuću: Pozlilo joj kad je videla da je u njoj čuvao tajnu dugu POLA veka

Verovao je da će to što je znao odneti sa sobom i u grob

Džon Brajtner (69) iz Taksona u Arizoni uhapšen je zbog sumnje da je pre 52 godine ubio čoveka čije je kosti potom zakopao ispod kuće u kojoj je proveo život sa suprugom Martom (67).

Džon je priveden nakon što ga je supruga prijavila za piromanski pohod, odnosno paljenje sopstvene kuće, što se dogodilo kada ga je obavestila da je pronašla kupca, piše 12 News.

Marta je mesecima pre piromanskog čina supruga bila nezadovoljna finansijskom situacijom i dugovima u koje su zapali, pa je nagovarala Džona da prodaju kuću i presele se kod sina u grad Finiks.

Džon je uvek imao neke razloge što ju je odbijao ali nije ni slutila da su oni mnogo veći od izgovora koje joj je nudio.

Kada ga je obavestila da je pronašla kupca koji je voljan da da čak i više novca u odnosu na onaj koji su očekivali, Džon se povukao u svoju sobu. Uveče je rekao supruzi da samo uzme svoje najvažnije stvari i izađe iz nje. Nije joj govorio o čemu se radi, ali Marta ga je poslušala.

Potom je zapalio kuću.

Po dolasku policije, priznao je šta je uradio, ali nije govorio o kostima koje su pola veka ležale ispod podruma kuće. Tri dana posle rušenja njihovog “životnog gnezda”, Marta je saznala da su forenzičari pronašli kosti osobe koja je pre 52 pod sumnjivim okolnostima nestala u okolini Taksona.

Radilo se o muškarcu od 24 godine koji se posle svađe potukao u restoranu sa Džonom. Svedoci su tada rekli da je Džon otišao s lica mesta, dok je taj muškarac nastavio da pije. Policija je tada dolazila dva puta na vrata Brajtnerovih ali kuću nikad nije pretresla, tako da je Džon bio ubeđen da će najveću tajnu poneti sa sobom u grob.

Ipak, prodaja kuće raskrinkala bi ga pošto je kupac želeo da na tom mestu sagradi veliku vilu sa bazenom, te bi raskopao celo područje oko nje. (objektiv.rs)

Odgovori