Došli na najtoplije mesto na Zemlji, pa zbog SELFIJA oboje završili u bolnici

Svijet

Došli na najtoplije mesto na Zemlji, pa zbog SELFIJA oboje završili u bolnici

Toplotni udar bio im je zagarantovan

Američki Nacionalni park Dolina smrti u Nevadi verovatno je najtoplije mesto na planeti jer je u njemu poslednjih dana u više navrata zabeležena temperatura od 59 stepeni.

Dolina smrti zbog ekstremno visokih temperatura već neko vreme privlači ogroman broj turista koji, suludo ili ne, tek hrle ka ovom mestu ne bi li rizikovali zdravlje zbog selfija.

Džon Mur bio je sa ćerkom u Dolini smrti kako bi se između ostalog na najtoplijem mestu slikao s njom. Iako mu celog prepodneva zbog vrućine nije bilo dobro, krenuli su u avanturu pod geslom “jednom se živi”.

Nekoliko trenutaka posle selfija na +55C, Džonu i ćerci je pozlilo. On je pao u nesvest, dok je ćerka imala nagon za povraćanjem i u roku od nekoliko minuta je dehidrirala.

Doktori su ih pošteno izribali u bolnici kada su čuli da su Džon i ćerka na licu mesta bili bez obaveznih flašica vode, ali telefon zato nisu zaboravili.

– O svemu drugom smo mislili. Čak smo i maske nosili samo da bismo ušli do mesta koje pokazuje kolika je temperatura. Ipak, vredelo je – poručio je Džon Mur u bolnici dok su doktori prevrtali očima zbog njihove neozbiljnosti. (objektiv.rs)

Odgovori