Efikasan lijek protiv peruti već imate u kući: Umiruje svrab i čisti kožu glave!

60dc38f8-8b84-415e-b88c-48ef0a0a0a64-pranje-kose-690x480-1.jpg

Efikasan lijek protiv peruti već imate u kući: Umiruje svrab i čisti kožu glave!

Ako vas muče perut i svrab, očistite kožu glave koristeći blagotvorna dejstva aspirina!

Milioni ljudi muče muku sa svrabom kože glave a perut im zagorčava život.

Vrlo često oni troše velike sume novca na razne šampone i druga sredstva protiv peruti, a postoji jeftina alternativa koja vrlo brzo djeluje. Riječ je o lijeku koji često koristimo protiv bolova – acetilsalicilnoj kiselini ili jednostavnije – aspirinu.

Ovaj lijek djeluje protivupalno i kad se primijeni na koži a činjenica da nema steroida doprinosi da bude još bezbjedniji.

Aspirin može odlično da posluži za piling kože glave i da očisti skalp od odumrlih ćelija, masnoće, sebuma kao i naslaga raznih proizvoda koje koristimo za pranje, kondicioniranje i friziranje kose. On umiruje upalu a ne isušuje kožu kako ponekad može da deluje tipični šampon protiv peruti. Ovo je posebno važno ako imate suhu kosu koju je neophodno hidrirati.

Potrebno je da izdrobite 3-4 tablete aspirina i dodate malo vode da bi se rastvorile. Izmiješajte pastu sa malo svog omiljenog šampona i utrljajte u kosu. Izmasirajte lagano pa ostavite da djeluje nekoliko minuta. Možete i da iščešljate blago koren kose češljem sa krupnim zupcima, više da biste izmasirali kožu glave a ne da biste raščešljavali kosu.

Isperite i balsam nanesite samo na vrhove kose pa oblikujte frizuru na uobičajen način. Koža će biti čista, a svrab će prestati, piše magazin “Lepa i Srećna”. (novi.ba)

Odgovori

scroll to top