Dva ljubimca im uginula dok nisu postavili kameru u dvorištu: Otkriće sa snimka ih je zaprepastilo

Svijet

Dva ljubimca im uginula dok nisu postavili kameru u dvorištu: Otkriće sa snimka ih je zaprepastilo

Majk Vurt (41) i supruga Kejt (35) iz Omahe u SAD, obožavali su da celog života pomažu napuštenim životinjama.

Uvek su imali po nekoliko pasa ili mačaka u dvorištu i velikoj kući, a bilo je perioda kada je u njoj bilo i papagaja, zečeva i glodara. Međutim, pre mesec dana u dvorištu su zatekli horor. A to je bio samo početak noćne more.

– U dvorištu smo imali dva psa koji realno nisu za kuću. Treba im prostor za trčanje i igru, pa smo ih ostavljali napolju. Jedan od njih iznenada je uginuo. Posle nekoliko dana uginuo je i drugi. Nisu bili bolesni, naprotiv. Zato smo rešili da postavimo kameru u dvorištu i vidimo da li ih je neko slučajno otrovao. Naše sumnje su se pokazale opravdanim, ali to ko ih je otrovao nas je dotuklo. Namerno smo ostavili dva psa iz kuće napolju, kako bismo iz nje gledali na snimku šta se dešava. Kejt je bila dežurna u toku noći a ja preko dana. Dva dana se ništa nije dešavalo, a onda je uveče došla naša prva komšinica Berta i kroz kapiju je psima bacila neku hranu. Kejt je, čim je Berta otišla, istrčala napolje i uzela hranu. Pse smo vratili u kuću – rekao je Majk.

Kejt Vurt odnela je hranu na ispitivanje i tamo je otkriveno da se u njoj nalazio otrov.

– Prijavili smo slučaj policiji i Berta je privedena i novčano kažnjena. Pritom smo izdejstvovali da ne sme da nam prilazi na manje od 100 metara u narednih pet godina. Čuli smo da je policiji rekla da joj je bilo muka od laveža uveče, noću i ujutro, da nije mogla da spava. Ta žena bila nam je pre jako bliska, ali s njom se nešto dogodilo na psihičkom planu u poslednje vreme. To nije ista osoba. To što je uradila psima nikad pre ne bi – rekao je Majk za WOWT iz Nebraske. (objektiv.rs)

Odgovori