“Moj anđeo se UTOPIO”: Potresne reči majke male Valentine (9) koja se udavila kod Kikinde

Svijet

“Moj anđeo se UTOPIO”: Potresne reči majke male Valentine (9) koja se udavila kod Kikinde 

– Otišla sam po kafu jednom od kupača, ostavila sam decu sa jednom od komšinica, a kada sam se vratila, sačekala me je policija – kazala je majka nesrećne devojčice

Strašna tragedija dogodila se juče u Plavoj banji na obodu Kikinde. Mala Valentina S. (9) utopila se na ovom divljem kupalištu u momentu kada je njena majka Jelena otišla da kupi kafu! Da sve bude tragičnije, ova devojčica se utopila pred očima starije sestre Kristine i brata blizanca Kristijana. Porodica je zajedno došla na ovo neobezbeđeno kupalište bukvalno nekoliko minuta pre nego što je devojčica stradala.

‒ Mnogo mi je teško. Došli smo nešto posle 12 časova da se kupamo, kada me je jedan od kupača zamolio da odem da mu kupim kafu. Valentina, Kristijan i Kristina nisu hteli da pođu sa mnom. Zamolila sam jednu komšinicu da ih pričuva – prepričava Jelena.

Kada se vratila na kupalište, ugledala je policajce.

‒ U prvi mah nisam ni pomislila da se nešto dogodilo mojoj deci. Nisam mogla ni da pomislim da se moj mali anđeo utopio – jecala je Jelena.

Valentinina sestra Kristina je pokušala da je spasi.

‒ Ona je plivač. Pokušala je, ali nije uspela. Kažu mi da je Valentina vikala: „Upomoć, upomoć”… Priskočili su u pomoć i drugi kupači, ali bilo je kasno – kroz suze je objasnila Jelena.

ZA SVE JE KRIVO DNO?

Nesrećna Valentina jeste bila u plićaku, a pretpostavlja se da je tokom igre u njemu naišla na rupu, pošto dno na ovom delu bare nije potpuno ravno. Tako se verovatno i nagutala vode i, nažalost, nije joj bilo spasa. Ovo kupalište je nastalo kao posledica vađenja peska za nekada čuvenu fabriku „Toza Marković”. Posle iskopavanja u ovaj prostor se slila prirodna voda. (objektiv.rs)

Odgovori