Nikako NE BACAJTE sjemenke od LUBENICE, veoma su zdrave za DIJABETIČARE, čišćenje JETRE i bubrega…

lubenica2.jpg.pagespeed.ce_.0p5WOopDBd.jpg

Nikako NE BACAJTE sjemenke od LUBENICE, veoma su zdrave za DIJABETIČARE, čišćenje JETRE i bubrega…

Lubenicu mnogi vole da jedu, posebno ljeti, kada su temperature visoke i tražimo neko rashlađenje. Ipak, ukoliko imate običaj da je često kupujete, treba da imate na umu da su i sjemenke koji mnogi odstranjuju i bacaju veoma zdrave.

Da bi iskoristili sva ljekovita svojstva, sjemenke je potrebno kuhati, samljeti ili ispeći kako bismo došli do dragocjenog sadržaja.

Sjemenke od lubenice sadrže dijetetska vlakna neophodna za normalan rad digestivnog trakta, pomažu u slučaju pojave crijevnih parazita, kao i u liječenju oboljelih od žutice, vodene bolesti i upala u organizmu.

Sjemenke od lubenice sadrže supstancu citrulin koja djeluje kao antioksidans, pospješuje širenje krvnih sudova te povoljno djeluju u slučaju arteroskleroze, hipertenzije, angine pectoris i erektilne disfunkcije kod muškaraca.

Evo kako se pravi čaj od sjemeniki lubenice koji je jedan je od najboljih lijekova za prečišćavanje bubrega i mokraćne bešike. On uklanja kamen i i pijesak iz bubrega, čisti bešiku i mokraćne kanale.

Čaj od sjemenki:

Koristi se 4 kašike isključivo svježih sjemenki lubenice koje se izdrobe ili isjeckaju mlinom i kuhaju 15 minuta u 2 litra vode. Ovu količinu potrebno je rasporediti i popiti tokom dva dana, a trećeg dana se pravi pauza. Proces se tako nastavlja nekoliko sedmica u istim intervalima dva dana korišćenja sa jednim danom pauze. Sjemenkama lubenice uspješno se riješevaju problemi sa prostatom, ali je neophodno da ga napravite na sljedeći način:

Potrebno je uzeti dvije kašike osušenih i samljevenih sjemenki od lubenice i preliti ih sa pola litra ključale vode. Nakon pola sata stojanja tečnost se odmah konzumira, a potrebno je popiti ovu dozu svaki dan u periodu od nekoliko sedmica. Prvi pozitivni rezultati na prostati osjete se već nakon desetak dana.

Sjemenke od lubenice jačaju i srce, ali i sve mišiće u tijelu.

Korišćenje ovih sjemenki bilo u obliku čaja ili grickalica preporučeno je i za jačanje pamćenja i koncentraciju, te za sjaj zategnutost i ljepotu kože. Sjemenke lubenice odličano su sredstvo kao i sama lubenica za jačanje libida i potencije kod muškaraca. Čaj od sjemenki preporučuje se i dijabetičarima kao efikasno sredstvo za tretiranje dijabetesa tipa 2.

Sjemenke lubenice sjajan su izvor magnezijuma, gvožđa, vitamina A, B, C, antioksidansa, kalcijuma, kalijuma, mangana, niacina, te poluzasićenih i mnozasićenih zdravih masnoća.

Savjet plus: Evo kako da prepoznate zrelu lubenicu pri kupovini.

Što je zrelija dobija neku tamniju boju, kreće se od svijetlo zelenih pruga ka tamnije zelenoj, šare između dobiju žuću, braon boju. Kupac može isto lijepo da odredi po boji ovoga gdje je ležala lubenica. Što je žuća ta boja gdje je ležala mogla bi biti zrelija, piše “Srbija Danas“. (haber.ba)

Odgovori

scroll to top