Korisnici teretane se žalili da im je suviše IZAZOVNA, pa je izbacili: Sutradan su zažalili zbog toga

Ispovijesti

Korisnici teretane se žalili da im je suviše IZAZOVNA, pa je izbacili: Sutradan su zažalili zbog toga

Nikada ništa slično nije doživela

Novinarka Rejčel Plat (32) preselila se nedavno zbog posla u Mineapolis. Nakon što se smestila u novom stanu i adaptirala na kraj, poželela je i da pronađe adekvatan prostor za fitnes i treninge.

Međutim, posle samo nekoliko dana, vlasnici teretane u Mineapolisu zamolili su je da više ne dolazi. Rejčel je ostala bez teksta. Nije joj bilo jasno o čemu je reč.

– Došla sam na trening i primetila kako me dva muškarca koja su bila na spravama čudno gledaju. Posle nekoliko trenutaka devojka koja radi za pultom dovela je vlasnika koji mi je biranim rečima saopštio da za mene ovde nema mesta. Navodno su se neki korisnici teretane koji tu dugo dolaze žalili da im previše odvlačim pažnju svojom pojavom. Mislila sam da se šale sa mnom, pa sam se nasmejala. Potom sam po njihovim licima zaključila da nije reč o šali – kaže Rejčel u kraćem razgovoru za KTCI stanicu.

Veoma neprijatnu situaciju okončala je postupanjem “po naređenju”.

– Pokupila sam svoje stvari i izašla napolje. Međutim, nisam želela da dopustim da se ovako završi. Kao novinarka, znala sam šta treba da uradim da se situacija preokrene i ako ništa drugo, da dođem do neke lične pravde – rekla je ova žena koja je došla iz Virdžinije u Mineapolis jer je dobila odličnu ponudu da bude jedna od glavnih novinarki u najtiražnijem listu.

Rejčel ne samo da je odmah napisala kolumnu u listu, već je dala i kratki intervju koji je sutradan čitalo “pola grada”.

Kako su vlasnici teretane imali njen broj, nazvali su je da joj se izvine i nudili su šta god njoj odgovara da se ispravi nepravda.

– Za to je bilo kasno. Moj tekst i neke izjave učinile su im dovoljno da su sada na jako lošem glasu zbog diskriminacije i se*sizma – dodala je Rejčel koja, kako kaže, već 12 godina ide skoro svaki dan u teretanu i nikada ništa slično u životu nije doživela. (objektiv.rs)

Odgovori