OVI SIMPTOMI UKAZUJU NA VISOK PRITISAK: Prepoznajte upozoravajuće znakove na vrijeme, REAGUJTE ODMAH

Zdravlje

OVI SIMPTOMI UKAZUJU NA VISOK PRITISAK: Prepoznajte upozoravajuće znakove na vrijeme, REAGUJTE ODMAH

Hipertenzija ili povišen krvni pritisak, jedan je od najčešćih zdravstvenih problema i ima ga svaki drugi stanovnik. Može da bude veoma opasan ukoliko se ne kontroliše jer često dovodi do srčanog udara, infarkta, moždanog udara…

Problem je u tome što mnogi ne prepoznaju simptome na vrijeme, a jednostavno niko od nas, posebno ljudi koji nikada ranije nisu imali problem sa hipertenzijom, nemamo naviku da redovno kontrolišemo pritisak.

Hipertenzija: Koji su simptomi i kako se liječi povišen krvni pritisak

Međutim, postoje neki simptomi koji mogu da ukažu na hipertenziju, čak i bez mjerenja pritiska i tako vas na vrijeme “odvedu” kod ljekara.

Ukoliko imate česte glavobolje, stalno ste umorni i zbunjeni, imate probleme sa vidom, otežano dišete, primjećujete ubrzan rad srca, imate bol u grudima ili primjećujete krv u urinu, definitivno bi trebalo da redovnije mjerite pritisak.

Svakako, ovi simptomi signal su da treba da odmah odete kod ljekara koji će utvrditi pravu dijagnozu i dati vam odgovarajuću terapiju, bilo da je reč o hipertenziji ili o nečemu drugom. (novi.ba)

Odgovori