JEFTINO, A KOSA KAO SA REKLAME: Prirodni balzam za brži rast kose (RECEPT)

Zdravlje

JEFTINO, A KOSA KAO SA REKLAME: Prirodni balzam za brži rast kose (RECEPT)

Nakon ovog recepta mogli biste zaboraviti na skupe proizvode i preparate koji se reklamiraju na TV-u. Uostalom, koliko puta ste kupili neki proizvod od kojeg niste imali nikakve koristi te se ispostavilo da je to samo bilo uzaludno trošenje novca.

Nije ni čudo. Jasno je da kosi ne odgovara svaki tip balzama te učinak svima nije isti. Stoga vam danas donosimo jedan jednostavan, a efikasan recept za brži i napredniji rast kose.

Osim toga vaša kosa bi uz pomoć ovog recepta trebala dobiti i visoki sjaj. Ono što je najvažnije balzam pravite sami i možete biti sigurni da je proizvod bez hemije i štetnih materija koje svakodnevno nalazimo u preparatima na tržištu. Vrijedi probati zar ne!?

Potrebno:

– 1 žumanjak
– 1 supena kašičica ricinusovog ulja
– 1 supena kašičica jabučnog octa
– 2 supena kašičica vašeg šampona
– 1 supena kašičica kupovnog balzama ili pakiranja za kosu

Priprema:

Odvojite žumanjak od bjelanjka. Stavite u neki pogodan sud. Dodajemo ricinusovo ulje i jabučni ocat. Sve dobro promiješamo do ujednačene smjese.

Dodajemo šampon, pa balzam (ili pakiranje). Opet sve dobro izmiješamo. Dobit ćemo smjesu gustoće jogurta.

Smjesu nanosimo na vlažnu opranu kosu, od gore stavljamo najlonsku vrećicu i peškir. Držimo 15-20 minuta. Poslije kosu ispiremo vodom. Zgodno je balzam držati na kosi za vrijeme kupanja u kadi.

U prvo vrijeme, za bolji efekat, najbolje ga stavljati kod svakog pranja kose. Nakon 2-3 sedmice, možete ga rjeđe koristiti. Ovaj mjera je dovoljna za srednju dužinu kose. Ako imate dugu kosu, povećajte sastojke dva puta.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. Ukoliko imate neki zdravstveni problem, prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa ljekarom.
Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu bez stručnog mišljenja.(zdravljeipriroda.com)

Odgovori