DETALJI TRAGEDIJE U KOJOJ JE POGINUO NOVOPAZARSKI LEKAR! U trenutku pogibije bio sa ženom i troje dece, TUGA!

Svijet

DETALJI TRAGEDIJE U KOJOJ JE POGINUO NOVOPAZARSKI LEKAR! U trenutku pogibije bio sa ženom i troje dece, TUGA!

Poznati novopazarski lekar dr Denis B. internista kardiolog, poginuo je jutros na auto-putu “Miloš Veliki” kada je automobilom “audi Q5” u kome je bio sa suprugom i troje dece pod još nerazjašnjenim okolnostima sleteo sa puta – prevrnuo se više puta i zaustavio u kanalu iza zaštitne ograde.

Doktor Denis B. preminuo je na putu od mesta udesa najverovantije ka Urgentnom centru u Beogradu dok su njegova supruga i troje dece zbrinuti u bonicu u Valjevu i nisu u životnoj opasnosti.

Na lice mesta, odmah posle udesa brzo su stigle ekipe vatrogasaca i spasilaca, lekari. Teško povređeni doktor ubrzo je izvučen iz vozila kao i troje njegove dece, dok su spasioci skoro dva sata sekli automobil pokušavajući da iz smrskane olupine izvuku doktorovu suprugu F. B. koja je zatim sa teškim povredama prebačena i zbrinuta u valjevskoj bolnici.

Troje dece zadobilo je povrede po rukama, nogama, telu i oni su sada na odeljenju hirurgije bolnicu u Valjevu, sve troje van životne opasnosti. Prema nezvaničnim informacijama dr Denis putovao je u Beograd na lekarsku kontrolu, sa njim je pošla i porodica.

– Jedan od prijatelja doktora Denisa nudio im je prethodnog dana da ih on poveze u Beograd pošto je doktor putovao na lekarsku kontrolu. Lekar je to odbio, rekao je da je u stanju da vozi automobil, a da sa njim ide i porodica, da proštetaju gradom, obiđu Beograd dok je na kontroli – ispričao je jedan zajednički prijatelj doktora Denisa iz Novog Pazara.

U opštoj bolnici u Novom Pazaru u kojoj je radio dr Denis B. posle tragičnih vesti iz okoline Lajkovca zavladao je muk.

– Žalimo doktora Denisa, bio je dobar kolega, dobar drug, prijatelj, veoma stručan lekar spreman da se žrtvuje, da pomogne svakom ko bi zatražio pomoć – rekle su kolege stradalog lekara.

Inače, doktor Bošnjak povređen je nedavno kao lekar Kluba malog fudbala “Novi Pazar” na jednoj utakmici lige malog fudbala kada ga je posle incidenta jedan od gledalaca koji je izašao na teren najverovatnije pesnicom udario u lice. Doktor je tada zadobio povrede vilice.

Dr Denis bio je u Novom Pazaru poznat i kao izuztno human čovek, ali on o tome nikada nije želeo da govori. Dan pre nesreće doktor je, ispričao je juče jedan njegov prijatelj, uplatio novacj humanitarnoj organizaciji koja pomaže deci bez roditelja. Potpredsednik Bošnjačkog nacionalnog saveta u Srbiji Esad Rahić juče je ispričao da mu je doktor Denis Bošnjak nedavno spasio život. – Imao sam ozbiljnu zdravstvenu krizu, dr Denis B. vratio me je u život. Žao mi je što ja nisam bio u prilici da učinim isto. Ovo je veliki gubitak ne samo za njegovu porodicu, već i za cijeli Novi Pazar i Sandžak – rekao je Rahić. (espreso.rs)

Odgovori