Bosanac postao heroj u Švedskoj, spasio ženu iz požara: Vidio sam da gori, bacio sam sladoled i

Svijet

Bosanac postao heroj u Švedskoj, spasio ženu iz požara: Vidio sam da gori, bacio sam sladoled i

Požar je tek izbio, gust dim izlazio je kroz prozor stana, ispričao je Jasmin Osmanović za švedsku nacionalnu televiziju

Švedski mediji bruje o 15-godišnjem Bosancu Jasminu Osmanoviću i njegovom herojskom činu spašavanja žene iz požara u švedskom gradu Goteborgu.

Osmanović je u razgovoru za švedsku državnu televiziju SVT kazao kako je primijetio dim iz susjedne zgrade i čuo pozive upomoć.

– Požar je tek izbio, gust dim izlazio je kroz prozor stana. Bez oklijevanja popeo sam se s vanjske strane na drugi sprat. Uzeo sam ženu za ruke i spustio je kroz prozor. Ljudi ispod prozora su je spasili – kazao je tinejdžer iz BiH.

Jasmin O: Bez oklijevanja popeo sam se s vanjske strane na drugi sprat/Screenshot

U izvještaju SVT-a navodi se kako je Osmanović bio u trgovini, gdje je kupio sladoled. Nakon izlaska iz marketa primjetio je požar.

– Vidio sam da gori, bacio sam sladoled i potrčao tamo. Tada sam nazvao 112 – kazao je Osmanović.

Spašena žena Ikram Isse Mahamed, porijeklom iz Somalije, zahvalila je 15-godišnjem Osmanoviću, među prijateljima poznatom po nadimku Miki.

– Zahvalna sam što su mi spasili život – kazala je Mahamed.

U međuvremenu, snimci na kojima se vidi kako hrabri 15-godišnjak spašava ženu iz požara proširili su se medijima i društvenim mrežama,prenosi Oslobodjenje

Kako je navedeno, Osmanović je proglašen herojem u Švedskoj, piše AA. (haber.ba)

Odgovori