NEVOLJE U RAJU: “Muž mi se pretvorio u totalnog LJIGAVCA, neću da bude ovako JADNO do kraja života!

Ispovijesti

NEVOLJE U RAJU: “Muž mi se pretvorio u totalnog LJIGAVCA, neću da bude ovako JADNO do kraja života!

Ispovest nesrećne supruge

Žena sam u 30-ima i u braku sam tri godine i imam sina koji ima skoro dvije godine. Već neko vrijeme nisam sretna u braku, ponajviše zato što se čini da je moj suprug jednostavno odustao od sebe.

– Pretvoren je u ljigavca, ne pazi na svoj izgled i u vezu gotovo ništa ne ulaže. Razmišljam u čemu je poenta. Pokušala sam razgovarati s njim, ali to se uvek pretvori u svađu. Samo kaže stvari poput “Ako se tako osećaš, zašto si se udala za mene?”- rekla je anonimna žena u pismu britanskom Miroru.

– Da bih dodatno iskomplikovala stvar, ponovno sam se povezala sa starim dečkom putem interneta zbog zaključavanja i prijateljstvo je definitivno skrenulo na teritoriju koketiranja.Samac je i stalno razmišljam o tome kako bi bilo kad bismo se ponovno okupili, a ne da smo ikad razgovarali o tome.

Čitateljka se požalila da više ne zna šta da čini.

– Ne znam što da radim. Samo znam da sam nesrećna i ne želim biti u braku ako će ovako biti jadno do kraja našeg života. Ima li ideja o tome kako mogu ići napred? Moj muž je dobar otac i vredno radi, ali osećam da je totalno izgubio zanimanje za sebe i za nas.

Odgovor savetnice Coleen Nolen

– Prvo, proteklih 14 meseci izvršili su veliki pritisak na veze, pa vredi svoje bračne probleme staviti u taj kontekst. Jesu li zaključavanja uticala na promenu stava vašeg supruga i vaše nezadovoljstvo ili su problemi počeli pre toga?

– Takođe, ako se on oseća loše, ukazivanje na njegove nedostatke i ono što greši verovatno nije najbolji način za konstruktivan razgovor. To će ga učiniti defanzivnim i osećati se još gore. Recite mu da ste zabrinuti zbog veze i primietili ste da se promenio te da želite razgovarati o tome i čuti kako se oseća. Umesto da tražite odgovore u ovom internetskom koketiranju, razgovarajte sa suprugom i razgovarajte o tome što možete učiniti da poboljšate stvari ako je to ono što oboje želite.

– Ako pokušate i još uvek se ne osećate dobro, tada možete otići znajući da ste dali svoj najbolji udarac. Ali nemojte dopustiti da vam ovaj drugi tip iz vaše prošlosti odvlači pažnju- završila je savetnica. (espreso.co.rs)

Odgovori