Trudnicu u DEVETOM mesecu nisu hteli da zadrže u bolnici: Nekoliko sati kasnije desilo se nešto ŠOKANTNO

Svijet

Trudnicu u DEVETOM mesecu nisu hteli da zadrže u bolnici: Nekoliko sati kasnije desilo se nešto ŠOKANTNO

Džesika Koeljo (31) iz Rio de Žaneira, koja je bila u poodmakloj trudnoći i ušla u deveti mesec, otišla je u bolnicu Alsides Karneiro, ali su joj tamo rekli da nema potrebe da je zadrže i otpustili su je kući.

Nekoliko sati nakon što je napustila bolnicu, mlada žena porodila se na stepenicama zgrade u kojoj je živela, a porodica za optužuje bolnicu za nemar.

Srećom, majka i beba su u dobrom stanju, uprkos dramatičnoj situaciji.

Džesikina majka Izabel Kristina da Silva objavila je video snimak porođaja, koji su preneli mnogi brazilski mediji.

– Ovo je nemar bolnice Alsides Karneiro. Ćerku su mi vratili kući koja je bila pred sam porođaj. Poslali su je kući, iako je trpela bolove. Porodila se na stepenicama i odneli smo bebu kući, nismo znali šta da radimo u tom trenutku jer su nas neporedno pre toga vratili iz bolnice – navela je Izabel, prenosi Globo.

Zdravstveno odeljenje je u saopštenju navelo da istražuje ovaj slučaj i propuste koje je napravilo osoblje na prijemnom odeljenju.

Džesikina svekrva Vera Lusija de Oliveira takođe je opisala nesvakidašnji porođaj svoje snaje.

– Počela je da vrišti od bolova. Otrčala sam kući o zgrabila pokrivač. Kada sam stigla na stepenište, beba je već izašla iz njene utrobe, a moj sin ju je držao – navela je ona i dodala da beba prilikom rođenja uopšte nije zaplakala, što ih je dodatno uplašilo.

Tek kada su je potapšali po leđima, pustila je glas.

Sekretar zdravlja ovog regiona Alojzio Barbosa naveo je da osoblje bolnice, uprkos svemu što se dogodilo, nije pogrešilo.

– Utvrđeno je da nije došlo do gubitka tečnosti ili krvarenja, e da je grlić materice netaknut. Pokazalo se da se beba još neće roditi i ispravno su postupili – istakao je Barbosa.

Uprkos neuobičajneom porođaju i strahovanju, beba je rođena zdrava i nazvana je Ravi, što na hinuističkom jeziku u prevodu znači sunce. (objektiv.rs)

Odgovori