Djevojku izbo nožem 47 PUTA, a onda je uradio nešto još ODVRATNIJE: Porodica na sudu nije mogla da gleda!

Svijet

Djevojku izbo nožem 47 PUTA, a onda je uradio nešto još ODVRATNIJE: Porodica na sudu nije mogla da gleda!

Sud u Vankuveru osudio je Jana Pipla na najmanje 15 godina bezuslovnog zatvora zbog brutalnog ubistva njegove bivše djevojke Nikol Heselman.

On je djevojku kidnapovao, a potom joj zadao 47 uboda nožem. Ni to mu, međutim, nije bilo dovoljno, već je čitav zločin snimao, a na snimcima su zabilježeni posljednji trenucima djevojke, njeno krvaranje i zapomaganje, prenose loklani mediji.

Takođe, pokušao je da zavara tragove, simulirajući saobraćajnu nesreću. Žrtva je bila majka 10-godišnjeg dječaka i radila je u srednjoj školi u Templtonu.

Pipl je bio agent za nekretnine, a bio je sklon i drogi i raznim opijatima. U nekoliko navrata bi je fizički napadao i kontrolisao različite aspekte njenog života, prenosi Cronica.

Veza je bila toksična do te mjere da je on kontrolisao čitavo njeno slobodno vrijeme i birao joj prijatelje i mjesta na koja će da izlazi, sve dok nisu okončali vezu u novembru 2018. godine.

Od tada je Pipl proganja, a kobnog dana, pokupio je djevojku sa hokej igrališta gdje je trenirao njen sin. Počeli su da se svađaju zbog njenog novog partnera, a onda ju je kidanpovao i odveo na lokaciju na kojoj joj je brutalno oduzeo život.

Pipl je osuđen u martu ove godine, a sudeći prema onom što je prikazao u sudnici, reklo bi se da se kaje zbog ubistva.

– Dugo sam čekao ovaj trenutak da bih vam ovdje rekao koliko mi je žao – naveo je on.

Kada je uznemirujuć snimak prikazan pred sudom, mnogi članovi njene porodice nisu mogli da gledaju.

Nikolin otac Džo imao je poruku za ubicu.

– Uništio si moju porodicu. Srca su nam slomljena. Uzeli ste moju bebu i više moj život nikad neće biti isti – naveo je Džo Heselman.

Sudija je u presudi Pipla nazvao “beskrupuloznom i okrutnom ubicom”, dodajući da video snimak prikazuje nedostatak njegovog kajanja zbog ubistva, piše “Objektiv“. (haber.ba)

Odgovori