Ostavila dijete u kadi i otišla po peškir: Kada se vratila, uhvatila se za glavu i VRISNULA od ŠOKA

Svijet

Ostavila dijete u kadi i otišla po peškir: Kada se vratila, uhvatila se za glavu i VRISNULA od ŠOKA

Nesvakidašnja tragedija.

Mia Olivia O’Saliven, 22-mjesečna devojčica, utopila se u kadi u kupatilu kod kuće, nakon što ju je majka ostavila samu manje od minuta.

Užasna tragedija dogodila se u Kolveju u Severnom Velsu, a prema navodima iz istrage, majka jeteta Džoli Estam-Džons je ostavila dijete da se igra sa mjehurićima kupke u kadi dok je otišla do susjedne sobe da uzme peškir.

Dijete se u međuvremenu okliznulo u kadi, provelo manje od minuta pod vodom, ali to je bilo dovoljno za tragičan ishod jer pluća devojčice očigledno nisu imala kapacitet za toliko vremena pod vodom.

Kako navode mediji, Džoli se vratila sa peškirom u kupatilo i uhvatila se za glavu zapomagajući i dozivajući kćerku koja se već bila nagutala vode i izgubila svijest.

Hitna pomoć je došla na lice mjesta i pokušala je da reanimira 22-mjesečno dijete, ali nisu uspjeli u tome.

Mrtvozornik je zaključio da se radi o slučajnoj smrti i klasičnom nesrećnom slučaju, prenosi North Wales Live.

U istrazi se čulo kako je majka djevojčice dobrovoljno dala izjavu i opisala šta se dogodilo i šta je ugledala kada se vratila u kupatilo.

– Pitala sam Miju da li je dosta za danas i da li želi da izađe iz kade. Željela je očigledno još da se igra u mjehurićima kupke, a kada sam procijenila da je bilo dosta, otišla sam po peškir kako bih je obrisala i obukla. To je trajalo manje od minuta. Kada sam se vratila zatekla sam je u vodi bez svijesti – navela je uplakana Džoli Estam-Džons.

Mrtvozornik Džon Gitins je dodao da kada je majka uzela djevojčicu u naručje, bila je modra, bez svijesti i nije disala.

– Hitna pomoć je pokušala da učini sve, a čak su beznadežno pokušavali da je reanimiraju u sanitetskom vozilu dok su je transportovali do bolnice Rijal Stouk. Djevojčica je, međutim, već bila mrtva – dodao je Gitins.

Pedijatrijski patolog Džo Mekportland istakao je da je smrt nastupila usled oštećenja mozga, bubrega i srca koju su, osim vode, izazvali hemijski sastojci sapunice koje se Mia nagutala zajedno sa vodom. (haber.ba)

Odgovori