RIJEŠITE SE MIŠEVA ZAUVIJEK: Oni imaju strah samo od OVOGA, stavite ga blizu kuće I ODMAH ĆE POBJEĆI!

5e6ce307-4dbc-41b2-a8fc-166b0a0a0a64-dom-690x480-1.jpg

RIJEŠITE SE MIŠEVA ZAUVIJEK: Oni imaju strah samo od OVOGA, stavite ga blizu kuće I ODMAH ĆE POBJEĆI!

Iako postoje različiti načini kako da se riješite štetočina iz kuće, ipak postoje oni koji su više efikasniji od drugih.

U nastavku pogledajte nekoliko načina kako se možete uspješno riješiti miševa i drugih štetočina, bez da zovete ekipu za deratizaciju u pomoć.

Lišće i ulje od mente

Poznato je kako miševi ne podnose miris mente, odnosno ulja od mente. Za najbolje rezultate natopite vatu u ulje od mente i postavite je na mjesta za koja sumnjate da su mišji koridori.

Uklonite zalihe namirnica

Miševi uživaju u dobrom zalogaju, posebno ako im priuštite pahuljice, granule ili mrvice. Ipak, nemojte misliti da ćete biti bezbijedni ukoliko sklonite navedeno, jer će gladan miš pojesti sve u šta može zariti zube. Ukoliko žitarice i ostalu hranu čuvate zatvorenu u Tupperware posuđu ili u staklenkama, ovi mali glodari morat će potražiti hranu drugdje.

Lovorov list

Stanovnici primorskih krajeva uspješno drže miševe podalje od kuće postavljajući lišće lovora u kuhinje i ostave.

Naftalin

Miševi imaju reputaciju da zimi zaposjednu garaže ili šupe. Ovo ćete efikasno spriječiti ravnomjerno rasporedivši kuglice naftalina po prostoriji. U kući naftalin možete staviti u ladice, kuhinjske ormariće, ladičare itd.

Crveni luk

Kao privremeno rješenje može poslužiti i crveni luk postavljen na mjesto ulaska. Njegov jak miris također će udaljiti miševe, pa barem na neko vrijeme.

Čelična vuna

Kao privremeno rješenje može poslužiti i čelična vuna. Naime, ako ste ustanovili mjesto na kojem miševi ulaze u vašu kuću, začepite ga čeličnom vunom. Ovaj materijal je, za razliku od novina ili drveta, mnogo “teži zalogaj” za miševe. (novi.ba)

Odgovori

scroll to top