Potopila je noge u vodicu za ispiranje usta, odmah ćete uraditi isto: Evo šta čini našem organizmu…

Zdravlje

Potopila je noge u vodicu za ispiranje usta, odmah ćete uraditi isto: Evo šta čini našem organizmu…

Zalečite vaša stopala i pružite im negu kakvu zaslužuju – jednostavno i lako, sa proizvodima iz vašeg domaćinstva.

Možete se riješiti gljivica kada potopite vaša stopala u sredstvo za ispiranje usta svakoga dana po 30 minuta.

Sredstvo za ispiranje usta sadrži nekoliko bitnih sastojaka, kao i alkhol koji je dobar u suzbijanju gljivičnih infekcija. Neki od njih su sirće i sok limuna.

Skidanje gljivica koji sa noktiju – Za samo dvije sedmice se možete otarasiti gljivica, ako potopite ruke u sredstvo za ispiranje usta.

Bijeli luk za suzbijanje atletskog stopala – Ovo je jedan od najboljih načina za liječenje atletskog stopala. Samo stavite malo bijelog luka između prstiju i ostavite da odstoji tu jedan dan.

Kurje oči mogu biti izliječene upotrebom crnog luka – isjecite parče crnog luka i natopite sirćetom koje ćete staviti u čarapu i na donji dio stopala. Ponovoti proces dok kurje oko ne bude dovoljno meko da može da se izvadi.

Čilijem izliječite čukalj – Stavite malo sosa i vazelina na čukalj, pa onda gazu da bi pokrili mješavinu. Crvene papričice sadrže kapsaicin koji u smiruju nerve koji uzrokuju bol i smanjuju otok.

Pomoću soli protiv čukljeva – So sadrži magnezijum sulfat što smanjuje zapaljenja i bol.

Antiperspirantom protiv žuljeva – Može biti malo bolno, pogotovo ako je žulj već pukao, ali će isušiti mjesto gdje je žulj i znatno ubrzati liječenje. Svako ga ima u kupatilu i sjajan je za liječenje ovakvih rana.

Izbacite šećer da izliječite giht – Nedavno istraživanje je pokazalo da je unos šećera u organizam usko povezan sa broj pacijeta oboljelih od gihta. Zato jedite jagode i višnje kao sredstvo i lijek protiv zapaljenja i upala, piše “Novi“. (haber.ba)

Odgovori