Riješite se starog zubnog kamenca I imajte nevjerovatno bijele I zdrave zube!

Zdravlje

Riješite se starog zubnog kamenca I imajte nevjerovatno bijele I zdrave zube!

Da li znate da održavanje ZUBNE higijene utiče na ostatak tijela ? Prema nekim istraživanjima MAYO klinike održavanjem ZUBNE higijene smanjit ćemo infekcije i upale na minimum kao i bolesti desni.

Kamenac na zubima se formira zbog hrane i tečnosti koje unosimo pa posle nam otežavaju čišćenje zuba, stvaranje kamenca pomaže pri stvaranju karijesa i infekcija. Doktori preporučuju detaljno čišćenje zuba svaki 6 mjeseci , međutim postoji nekoliko prirodnih lijekova koji vam mogu pomoći pri ovome.

JABUKOV OCAT

Predlaže se da potopite četkicu za zube u jabukov ocat a onda operete zube kao i obično, posle ovoga
dobro isperite usta i tako ponovite jednom do dva puta sedmično ne više od toga jer prečesto korištenje može oštetiti zube tj. zubnu caklinu.

SODA BIKARBONA

Zamjenite redovnu pastu za zube sa malo sode bikarbone i soli, ova kombinacija će vam pomoći da se riješite zubnog kamenca ako ne želite prati zube na ovaj način onda možete napraviti svoju smijesu za ispiranje zuba. Pomješajte 1/2 šolje sode bikarbone čašu vode 10 kapi limuna i kašikicu aloe vere.
Jednom dnevno ispirati usta ovom smijesom

TRLJANJE VOĆEM

Natrljajte zube voćem konkretno paradajz ili jagode pa ostavite da odstoji pet minuta to će biti
dovoljno da zubni kamenac omekša a onda isperite usta šoljom tople vode sa malo sode bikarbone to
će da vrati prirodni sjaj zubima Za ovo možete koristiti i namirnice poput paprika bobica limuna
ili narandži.

Pored ovih recepata možete se boriti protiv zubnog kamenca i na drugi način recimo mijenjanjem svoje rutine smanjite duhan više četkajte zube i redovno koristite konac za čišćenje zuba.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. Ukoliko imate neki zdravstveni problem, prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa ljekarom.
Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu bez stručnog mišljenja. (domacikolaci.net)

Odgovori