Spavali su s lukom u čarapama samo jednu noć: Evo što se dogodilo!

Zdravlje

Spavali su s lukom u čarapama samo jednu noć: Evo što se dogodilo!

Jeste li i vi bili među onima kojima su mame i bake snižavale povišenu temperaturu čarapama namočenima u ocat? Ako jeste, vjerojatno vam ni ideja da stavljate luk u čarapu i tako provedete noć neće biti nimalo primamljiva.

Ipak, vjerojatno ćete se predomisliti ili barem zamisliti nakon što doznate kako ta jednostavna metoda utječe na zdravlje. Stopala i ruke ogledalo su zdravlja. Na njima se prvo primijete promjene koje upućuju na neke zdravstvene probleme.

Kineski liječnici izradili su precizne mape refleksnih zona na stopalima i na rukama još prije 5000 godina. Refleksologija je najprisutnija u istočnjačkim kulturama, ali popularna je i u Europi i Americi.

Spojiti refleksologiju s lukom, jednom od najzdravijih namirnica koje nam nudi priroda, čini se kao logičan izbor. Internetom se poput virusa proširio savjet da krišku luka stavite na stopalo i navučete čarape te tako spavate.

Poznato nam je već blagotvorno djelovanje luka na naše zdravlje, a na ovaj način supstancije koje sadrži luk možete “prenijeti“ i bez konzumacije. Ono što može iznenaditi jest to da će luk ukloniti i spriječiti neugodne mirise nogu, a istodobno pročistiti krv. S lukom na stopalu možete ublažiti simptome prehlade, gripe, groznice…

Ne možete ništa izgubiti ako se odlučite provjeriti ovu metodu, poručuje blogerica Jennifer Thompson koja je odlučila na stopalima iskusiti djelovanje luka na njezin organizam i koja se doslovno preko noći “riješila“ 90 posto simptoma alergije.Tvrdi kako je i svom dečku dala luk da stavi na stopalo, a nakon tako provedene noći izmijenili su iskustva.

Thompson tvrdi da je osjetila djelovanje već nakon 20 minuta, u prsnom košu. “Zaradila je“ i žgaravicu, a zatim je osjetila toplinu u glavi. Desetak minuta nakon toga počele su joj suziti oči kao da je upravo rezala luk za ručak, a njezin dečko osjetio je okus luka u ustima. Sve su to pokazatelji da se zaista nešto događa u organizmu i da su se različiti sastojci iz luka apsorbirali u organizam, tvrdi blogerica.

Ono što je nevjerojatno, tvrdi, jest to da se nakon jedne noći s lukom na stopalima riješila kašlja i kihanja od kojeg je, kaže, jedva dolazila do zraka taj dan. Iako je naumila ovo provoditi i ubuduće, nakon nekog vremena svojim čitateljima na blogu otkrila je da je to ponovila još samo jednom.

Ipak, tvrdi, simptomi alergije nisu se vratili.

Luk je bogat spojevima koji sadrže sumpor, a koji pomažu da se tijelo oslobodi toksina, teških metala, posebice iz jetara.

Sadrži snažne antioksidanse koji djeluju na kolesterol, sprečavaju krvne ugruške i simptome astme, kroničnog bronhitisa, pomaže u borbi protiv dijabetesa, ateroskleroze i infekcija, a sve se češće može čuti kako djeluje i antikancerogeno. (magazin.ba)

Odgovori