Nadežda prodavala lubenice da zaradi za studije: Sad se bori za život, a roditelji su doneli tešku odluku

Svijet

Nadežda prodavala lubenice da zaradi za studije: Sad se bori za život, a roditelji su doneli tešku odluku

Mlada devojka Nadežda Kostandi-Balan (16) povređena je u teškoj saobraćajnoj nesreći nedaleko od ukrajinske Odese i sada joj život visi o koncu.

Ona je, naime, prodavala lubenice na štandu na magistralnom putu kada je na nju naleteo automobil marke KIA.

Nesreća se dogodila 5. avgusta, a porodica i prijatelji skupljaju novac za njeno dalje lečenje i rehabilitaciju, prenosi UNIAN.net.

Nadeždini roditelji, koji nisu baš dobro stojeći novcem, sada prolaze kroz dodatni pakao. Do sada su prodali tri od svojih pet krava za ćerkino izlečenje, a razmišljaju i o prodaji traktora i zemljišta.

Njihova ćerka prodavala je lubenice kako bi zaradila novac za studije, jer roditelji nisu imali mogućnosti da je upišu na fakultet.

Devojčica je u bolnicu primljena u vrlo teškom stanju, a lekari se čude da je uopšte i preživela.

– Nadežda je hospitalizovana sa teškim povredama glave, zdrobljenim kostima karlice, pocepanim bubregom, punkcijom pluća i slomljenim nogama i rebrima. Već je prošla nekoliko teškim operacija i uskoro ćemo odlučiti šta ćemo dalje da radimo – navedeno je iz bolnice u Odesi.

Roditeljima trenutno nije dozvoljeno da je vide, a ovi zemljoradnici iz okruga Ovidiopolj u Odeskoj oblasti mkole se Bogu i nadaju se da će sa njihovom ćerkom biti sve kako treba, prenose ukrajinski mediji.(objektiv.rs)

Odgovori