Zaljubila se u čoveka koji je ubio njenog brata: 34 godine kasnije desio se čudesni preokret

Svijet

Zaljubila se u čoveka koji je ubio njenog brata: 34 godine kasnije desio se čudesni preokret

Džon Tiđen iz Ohaja imao je samo 23 godine kada je zatečen na licu mesta prilikom ubistva Brajana Mekgerija. Kako nije bilo drugih svedoka, on je uhapšen, potom i osuđen na 40 godina zatvora.

Brajanova polusestra Kristal Štraus nije znala šta da misli sve ove godine o Džonu. I tada joj se, kao prijatelj Mekgerija kleo da ga nije ubio. Međutim, porota je te 1987. godine mislila drugačije.

Kristal je bila ta koja je pre nekoliko godina povukla prvi potez i pisala Džonu objašnjavajući mu podrobno zašto mu oprašta za ubistvo. Džon je bio iznenađen. Mislio je da ga Kristal mrzi i da mu nikada neće oprostiti.

– Odgovorio sam joj na pismo rečima da to nisam uradio. Verujem u Boga i znam da i on zna da sam nevin. Nisam ubio čoveka. Više od pola života borio sam se da dokažem da sam nevin, za sada nisam uspeo. Jedino do čega sam došao je šansa da me ove godine puste ranije na uslovnu slobodu – rekao je Tiđen za News 5 iz Klivlenda.

Dok čeka na privremenoj slobodi na ponovno suđenje na kojem se nada da će ga konačno zbog propusta u istrazi i nedostatka dokaza osloboditi, Džon sija od zadovoljstva jer mu je ostvarena najveća želja.

Kristal i on vremenom su se zbližili preko pisama i među njima se razvila hemija. Toliko da su se zaljubili i obećali jedno drugom. Venčanje je usledilo prvih dana avgusta ove godine.

– Prebrodićemo sve ovo. I ako ga opet proglase krivim, ostalo mu je malo da leži. Možda ga i puste ranije. Shvatila sam vremenom da on to verovatno nije uradio. Jednostavno, neke činjenice nikada se nisu poklapale. Niti je imao motiv da ubije mog polubrata, niti su pronađeni dokazi na licu mesta koji upućuju na to da ga je on ubio. Uništili su Džonu život, a Brajan mu je bio drug. Ipak, pronašli smo jedno drugo. Ljubav će biti večna – rekla je Kristal Štraus.

Njihovi prijatelji kažu da ovo nije pravi primer bajke, ali da je dokaz da ljubav može da se rodi u bilo kakvim uslovima.

– Oni se vole već nekoliko godina. Zaljubljeni su i kad Džon trajno izađe, voleće se dok su živi – kaže Kendal Konel, jedna od prijateljica Kristal Štraus. (objektiv.rs)

Odgovori