Mokrite pod tušem? Doktorica ima loše vijesti za vas: “Nikad to ne radite, pokazat ću vam zašto”

Zdravlje

Mokrite pod tušem? Doktorica ima loše vijesti za vas: “Nikad to ne radite, pokazat ću vam zašto”

Doktorica Alicia Jeffrey-Thomas u snimci na TikToku rekla je da žene imaju niz navika koje mogu biti štetne za zdravlje zdjelice

Žene pod tušem rade mnoge stvari, bilo da briju noge, peru kosu ili čak – uriniraju. No, jedna je liječnica sada otkrila zašto ne biste trebali obavljati malu nuždu u kadi, i to ne samo zato što je to loša navika, piše The Sun.

Doktorica Alicia Jeffrey-Thomas rekla je da male navike mogu imati “velike posljedice”. U snimci na TikToku rekla je da žene imaju niz navika koje mogu biti štetne za zdravlje zdjelice. Navela ih je kao “loše navike za zdjelično dno” i objasnila zašto vas mokrenje pod tušem može nagnati da češće trčite u toalet.

Doktorica Alicia je rekla da se mjehur oslanja na signale koje dobiva od rastezanja mjehura i stijenki mjehura dok se puni, kao i na signale iz mozga koji mu daju do znanja kada treba zadržati mokraću.

“Želimo izbjeći uvježbavanje našeg mjehura da povezuje određene signale s porivom za uriniranjem. U ovom slučaju uriniranje pod tušem povezuje zvuk tekuće vode s mokrenjem ili potapanjem u vodu.

“To se često može pretvoriti u izazivanje drugih zvukova tekuće vode (na primjer kada koristite slavinu za pranje ruku ili posuđa)”, rekla je za BuzzFeed. (novi.ba)

Odgovori