DA LI VEŠ TREBA BACITI POSLIJE 9 MJESECI? Doktorica sve zapanjila: Izvadila svoje gaće i pokazala fleke – evo šta se dešava!

Zanimljivosti

DA LI VEŠ TREBA BACITI POSLIJE 9 MJESECI? Doktorica sve zapanjila: Izvadila svoje gaće i pokazala fleke – evo šta se dešava!

Nedavno je na mrežama počeo da kruži snimak u kojem se tvrdi da donji veš treba baciti nakon šest do devet mjeseci, jer je potencijalno opasan po zdravlje žena. Kako kaže, takve gaćice postaju leglo zaraze i ako ih nosite nakon isteka “roka trajanja”, rizikujete da “zakačite” neku infekciju.

“Ja to definitivno to ne radim. Mislim da imam donji veš koji je star oko deceniju. I… Jesam li jedina? Da li je neko znao ovo devetomjesečno pravilo?”, pitale su se brojne korisnice Interneta.

Ovim povodom oglasila se i dr Džen Ganter.

“Nekim čudom, nakon šest do devet mjeseci vaše donje rublje magično postaje neka vrsta zarazne katastrofe, a to jednostavno nije istina”, kaže dr Džen.

“Kad vam ljudi kažu da sa donjim vešom treba da radite nešto ‘posebno’, to je napredniji vid kulturološke zatucanosti. Ideja je da su intimni dijelovi i vulva delikatne i da su su potencijalno svojevrsna zarazna ‘apokalipsa’”, kaže dr Džen i napominje da jedino što je važno jeste redovno održavati higijenu i polnih organa i veša koji se nosi.

A potom je uradila nešto sasvim neočekivano. Izvadila je svoje gaćice stare više od šest mjeseci i pokazala bijele tragove na njima.

“Sekret sadrži određenu kiselinu i normalno je da kada nosite crni veš na tkaninu djeluje kao izbeljivač”, objasnila je dr Ganter i još istakla da se veš mijenja – onda kada to poželite! (haber.ba)

Odgovori