Stavite ovo pored ULAZNIH VRATA I PRIVUCITE NOVAC U KUĆU: Svi prave grešku, a evo kako da dom postane MAGNET ZA PARE!

Zanimljivosti

Stavite ovo pored ULAZNIH VRATA I PRIVUCITE NOVAC U KUĆU: Svi prave grešku, a evo kako da dom postane MAGNET ZA PARE!

Dobar feng šui za ulazna vrata uvijek znači da ulaz mora da ostavlja odličan utisak, da privlači pozitivnu energiju i predstavlja istinsku dobrodošlicu. Ako vama i vašim gostima uvijek prija da uđete u kuću, to je dobar znak magnetizma kojim ćete privući i novac.

Velika greška koju mnogi čine jeste da prostor “pred vratima” doživljavaju kao nešto što ne pripada njihovom stanu. Tako se često u hodnik izbacuju stare stvari koje više nemaju upotrebnu vrednost ali je, nekako, vlasniku “uvijek žao” da ih baci. Tu stoje razne natkasne, stočići, police koje nisu dovoljno dobre da stoje u stanu. Pa ipak, izgleda da misle ljudi, “dobre su za napolje”.

Nije rijedak slučaj da pred ulaznim vratima stoje razne stare cipele, islužene papuče. Ako ih i dalje koristite, neka stoje u vašem cipelarniku u predsoblju. Ako ih ne koristite, poklonite ih ili bacite. Ima čak i domaćica koje se libe da pred vratima drže kese sa smećem sve dok se, poslije nekoliko sati, neko od ukućana ne reši da krene nekuda pa “usput” baci i đubre.

Sve ove ružne navike čine pravo ruglo od ulaza u stan. Upravo suprotno nalažu feng šui principi – ulaz treba da bude privlačan, ulazna vrata uvijek čista i prostor pred njima uredan bez obzira na to da li je reč o stanu ili porodičnoj kući.

Ako možete da birate boju ulaznih vrata, obično se preporučuje crvena koja baš i nije tako bliska našoj tradiciji. Međutim, drevni spisi otkrivaju da je i zelena veoma poželjna, a najjednostavniji je savet da se odlučite za svetlu boju drveta ili blijedozlatne nijanse poput hrastovog ili borovog furnira.

Ono što svi možemo da uradimo, bez obzira na boju vrata ili položaj u odnosu na strane svijeta, jeste da ulazna vrata osvetlimo i zato pazite da sijalica uvijek radi. Uložite nešto novca u dodatnu lampu ako ste u zabačenom dijelu stepeništa.

Bogatstvo privlači i visoka, elegantna zelena biljka postavljena uz ulazna vrata, bilo sa spoljne bilo sa unutrašnje strane. Ako imate kuću, potrudite se da od kapije do ulaza biljke i travnjaci budu uredni i negovani. Staza bi, po idealnim pravilima, trebalo da bude blago krivudava a ne kao “prosječena lenjirom”. (Novi.ba/Mondo.rs)

Odgovori