Za 5 dana prvo joj umro sin (1), pa se muž ubio: Digla ruke od života, a onda se sve ovako preokrenulo!

Svijet

Za 5 dana prvo joj umro sin (1), pa se muž ubio: Digla ruke od života, a onda se sve ovako preokrenulo!

Velšanka Rijan Menings doživjela je dva najgora trenutka života, koja ni najgorem neprijatelju ne bi poželjela, u roku od samo pet dana. Prije devet godina, njenom jednogodišnjem sinu Džordžu konstatovano je da je teško bolestan. Niko u kući nije primijetio da ima probleme sa srcem, iako se prečesto umarao i poslije kratkotrajnog trčanja.

Nekoliko dana poslije tog pregleda kod ljekara i užasnih vijesti, mali Džordž je preminuo. Rijan i njen suprug Pol bili su van sebe. Džordž je bio treće dijete poslije Holi i Ajzaka, ali je nekako bio svima omiljen u kući.

Pola je jako mnogo pogodila ova vijest. Ni u najgorim noćnim morama nije slutio da mu je sin bolestan, a kamoli da će odmah i da premine. Zbog svega je učinio nešto što će trajno “ubiti” ovu porodicu.

Samo pet dana poslije Džordžove smrti uzeo je ključeve od kola i odvezao se u nepoznatom pravcu. Tri dana kasnije policija je Rijan zakucala na vrata i saopštila joj da je izgubila i supruga koji je sletio u provaliju.

Rijan je bila, blago rečeno u teškoj depresiji. Iako su Holi i Ajzak bili takođe mali u tom periodu, nije imala snage ni volje da se stara o njima. Razmišljala je o samoubistvu i rodbina je vjerovatno najzaslužnija što to nije počinila, jer se smjenjivala u kući prilikom pomoći oko djece.

A onda se dogodio preokret. Dvije godine Rijan je bila u mraku dok nije smogla snage da ode u bolnicu u kojoj je Džordž izdahnuo. Tek tada saznala je da je rođen sa pneumonijom i da nije imao nikakve šanse da preživi, piše “Objektiv“.

“Posmatrala sam doktore kako se bore za živote druge djece. Milovala sam te mališane, gledala ih, obilazila svaki dan misleći se hoće li bar oni preživjeti. Kliknulo mi je kad me je rođaka pitala zašto se ja ne bih bavila humanitarnim radom ili nekako da potpomažem bolnicu da toj djeci bude bolje. Tako sam odlučila da osnujem fondaciju “Dvije želje na zvijezdanom nebu” koja i danas radi i spasava mnoge dječje živote. Znam da Džordža i Pola nikad neću vratiti, ali spasila sam druge. Na kraju krajeva, spasila sam i sebe, samim tim i moju djecu u kući koja su bila na putu da izgube i majku”, rekla je Rijan za velške medije. (haber.ba)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Rhian Mannings (@rhianmannings)

Odgovori