GENIJALAN TRIK! Evo kako da posadite luk u plastičnoj flaši: Uzgojite ga kod kuće na ovaj način i imat ćete ga čak i tokom zime!

60696916-e8e8-423d-a95b-2e570a0a0a64-luk-u-flasi-1-690x480-1.jpg.pagespeed.ce_.1pOvcMWy7Y.jpg

GENIJALAN TRIK! Evo kako da posadite luk u plastičnoj flaši: Uzgojite ga kod kuće na ovaj način i imat ćete ga čak i tokom zime!

Čak i tokom zimskog perioda možete imati domaći crveni luk ako ga zasadite na naš način. Zasadite crveni luk u plastičnoj flaši, stavite na prozorsku dasku gdje neće smetati i zauzimati puno prostora i čekajte prve izdanke.

Kako da zasadite crveni luk u plastičnoj flaši pronašli smo na Auntiedogmasgardenspot blogu.

Potreban materijal:

– Lukovice
– Plastična flaša
– Zemlja

Za početak pronađite malo širu i veću plastičnu flašu od 2 ili 5 litara, dobro je operite i odrežite joj vrh, odmah ispod linije gdje počinje da se sužava.

Na flaši isjecite onoliko rupa koliko lukovica imate i neka budu dovoljno velike da vrh lukovica može proći kroz njih. Kad ste sve pripremili vrijeme je da slažete vaše sadnice.

Princip je sljedeći: u flaše naizmjenično slažete zemlju i lukovice tako da vrh lukovica bude u zemlji, a kraj gdje će nicati izdanci da viri kroz rupu na flaši. Slažite dok cijelu flašu ne napunite zemljom i sve rupe začepite lukovicama.

Kad ste završili, sve zalijte i stavite na prozorsku dasku sa najviše dnevne svjetlosti i čekajte vaše prve izdanke. (novi.ba)

Odgovori

scroll to top