Oglasila se Milica Adamović uoči transplantacije bubrega u Istanbulu: Jutros su nam uradili vrlo važne, detaljne analize krvi

Svijet

Oglasila se Milica Adamović uoči transplantacije bubrega u Istanbulu: Jutros su nam uradili vrlo važne, detaljne analize krvi

Milica je zbog veoma teške situacije i bez drugog izbora, na društvenoj mreži “Instagram” uputila apel ljudima da joj pomognu, a donor bubrega trebalo je da bude 0+ krvna grupa.

U nedjelju smo doputovale u Istanbul i ovo je za mene najvažnije putovanje, put koji mi znači život, put u budućnost koji mi otvara Raisa Lošić.

– Vjerujem da sve ovo znači da ću poslije 28 i po godina moći normalno da živim. Jutros su nam uradili vrlo važne, detaljne analize krvi, a potom su nam objema snimili pluća. Preostaje da nam ljekari obave još neke precizne mikroanalize, pa ćemo do kraja ove nedelje znati da li smo potpuno kompatibilne. Od toga će zavisiti i kada će biti operacija. Dotada smo smještene u jednom hotelu.

Ovo je za “Novosti” juče kazala Milica Adamović (30) iz Beograda koja je u nedjelju ujutru otputovala u Istanbul na transplantaciju bubrega. Sa njom je krenula i Raisa Lošić (32) iz Novog Beograda, koja je odlučila da Milici da svoj bubreg i tako spase život mladoj ženi, rođenoj u Boru, koja se godinu i po poslije rođenja suočila sa bolešću, ali i sa pogrešnim dijagnozama ljekara, koje su, nažalost, dovele do toga da joj jedan bubreg bude odstranjen 2009, a da drugi sada radi sa svega 10 odsto. Ipak, za sumorne prognoze ljekara da u takvom stanju neće moći još dugo da poživi, Milica vjeruje da će uskoro postati prošlost, zahvaljujući humanim ljudima u Srbiji koji su prikupili 160.000 eura za transplantaciju, ali prije svega zahvaljujući Raisi koja se odlučila da dio sebe da za Miličin život i budućnost.

– Nas dvije smo optimisti i vjerujemo da će sve biti dobro. Slične smo i pozitivne osobe. Raisa je jedno predivna duša, zrači svojom energijom. Jednom riječju, jedinstvena je – rekla je Milica. (novi.ba)

Odgovori