U NALETU LJUBOMORE ISUKAO NOŽ I IZBO SUPRUGU: ŽUŽANI JE PRED DJECOM NANIO DEVET SMRTONOSNIH RANA

Svijet

U NALETU LJUBOMORE ISUKAO NOŽ I IZBO SUPRUGU: ŽUŽANI JE PRED DJECOM NANIO DEVET SMRTONOSNIH RANA

Žužana D. (44) iz Novog Kneževca otpuštena je iz novosadskog KC Vojvodine na kućni oporavak, nakon što je preživjela gotovo smrtonosne ubode nožem supruga Norberta D. (36).

Porodično nasilje koje je šokiralo mještane Novog Kneževca kod Kikinde dogodilo se sredinom jula, kada je nakon verbalne rasprave Norbert D. potegao nož i devet puta ubo suprugu Žužanu po tijelu, a potom pokušao da počini samoubistvo, skočivši sa mosta na Tisi.

Ova krvava drama završila se, srećom, bez žrtava. Međutim, prema riječima komšija, najveće posljedice trpiće maloljetna djeca bračnog para, jer se sve odigralo pred njihovim očima.

Imaju kćerku i sina, zlatna su to djeca koja su vidjela ovo nasilje. To nas je najviše potreslo u ovom događaju-navodi jedna komšinica. Nakom što je počinio krivično djelo, Norbert je otišao do mosta na Tisi i skočio u rijeku pokušavajući da izvrši samoubistvo.

On je plivač, pa je ubrzo isplivao na obalu gdje ga je čekala policija i uhapsila. Pozvala ih je povrijeđena supruga kojoj je ubrzo ukazana medicinska pomoć-otkrivaju komšije detalje ove krvave drame.
Brutalan napad na suprugu koji je za posljedicu imao povrede opasne po život dogodio se u mađarskom Domu kulture, u Kulturno-umjetničkom društvu „Tiszagyongye“ u Novom Kneževcu, gde je bračni par sa djecom živio u dvorišnom stanu, a zauzvrat su radili kao domari na održavanju objekta. Kao okidač nasilja komšije navode nevjerstvo supruge koje je trajalo duže vremena.

Znamo da su se često svađali zbog toga, a za njeno nevjerstvo znali su i Norbertovi roditelji kod kojih je porodica živjela u dvorišnoj kući. Imali su sve uslove za pristojan život, ali su se odselili u mađarski Dom kulture, zbog Žužane-navodi komšija.

U julu i dva samoubistva

Pored nezabilježenog porodičnog nasilja među supružnicima u ovom dijelu Banata, u julu su se u Novom Kneževcu dogodila i dva samoubistva, kada je ubodima nožem život sebi oduzeo Antun T. star šezdesetak godina, a onda i 36-godišnji mladić, vješanjem.

Iako su supružnici mislili da će preseljenjem rešiti bračne razmirice, ispostavilo se da su problemi postajali sve veći. Povređena žena zbrinuta je u novosadski KC Vojvodine sa rana opasnim po život u predelu grudi, gde joj je pružena adekvatna medicinska nega. Nedavno je otpuštena na kućni oporavak.

Norbert D., nezaposleni mesar po struci, nakon pokušaja ubistva supruge smješten je u Specijalnu bolnicu za psihijatrijske bolesti „Sveti Vračevi“ u Novom Kneževcu. Slučaj je preuzelo Više javno tužilaštvo u Zrenjaninu.(hayat.ba)

Odgovori