(VIDEO) Piton od tri metra iskočio sa police u supermarketu…

Svijet

(VIDEO) Piton od tri metra iskočio sa police u supermarketu…

Helaina Alati bila je u ponedjeljak u jednoj trgovini u Sidneju kada je tri metra duga neotrovna zmija iskočila sa police sa začinima.

Neobična scena u supermarketu “Wolworts” na periferiji grada okončana je sretno jer je Alati spasilac divljih životinja i dobro poznaje zmije.

“Okrenula sam glavu i vidjela da se zmija nalazi na oko 20 centimetara od mog lica i gleda ravno u mene”, rekla je za BBC.

Ostala je mirna, a niko drugi nije bio u blizini. Prepoznavši odmah dijamantskog pitona, Alati je znala da nije otrovan.

Alati je upozorila osoblje i rekla da bi im mogla pomoći da je izvuku. Uzela je zmijsku vreću iz svoje kuće, vratila se u trgovinu, “lupnula ga po repu i on je samo ušao”. Zatim ga je pustila dalje od kuća u žbunju – prirodnom staništu za vrste oko Sidneja.

Alati ranije je izvela najmanje 20 spašavanja zmija. Kaže da se njeni prijatelji šale da je ona “djevojka zmija”, misleći na scenu iz zoološkog vrta u filmu o Hari Poteru, gdje dječak čarobnjak otkriva da može razgovarati sa zmijama.

“One mi same dolaze kao da možda samo osjećaju da sam osoba koja brine o životinjama”, rekla je ona, prenosi Klix… (haber.ba)

Odgovori