Ovo je Maja koju je ubila struja iz kabla računara: Policajka (37) stradala u svom stanu!

Svijet

Ovo je Maja koju je ubila struja iz kabla računara: Policajka (37) stradala u svom stanu!

Pripadnica MUP Maja Marković (37) iz Beograda, koja je tragično nastradala kad ju je udarila struja na terasi njenog stana dok je namještala kabl na računarima kojima je “rudarila” kriptovalutu itirijum, biće sutra sahranjena.

Tragedija se dogodila u utorak u Ulici braće Ribnikar na Zvezdari. Kobnog dana suprug nastradale, inače takođe pripadnik MUP, pokušavao je nekoliko puta da je dobije na mobilni telefon, a pošto nije uspio, uputio se do stana.

– Tamo je zatekao stravičnu scenu! Beživotno tijelo supruge našao je na terasi, gdje su dva računara za “rudarenje” kriptovaluta. Odmah je pozvao Hitnu pomoć, ali nesrećnoj ženi nije bilo spasa – kaže sagovornik i dodaje da su prvi rezultati istrage pokazali da je preminula od strujnog udara.

– Pretpostavlja se da je Maja pokušala da namjesti kabl računara i da je tako došlo do kratkog spoja. Nevjerica, tuga i bol – tako bi mogla da se opiše atmosfera na Zvezdari u kraju gdje je živjela nastradala. Komšije nesretne žene imaju samo lijepe riječi za nju, a ističu da ne mogu da dođu sebi od šoka otkad su saznali šta se dogodilo.

– Divna porodica, koja je uvijek bila kulturna i odmjerena. Užas i velika tragedija – kaže jedan komšija, dok drugi dodaje: – Porodica je van sebe od tuge. Nesrećni muž ju je našao mrtvu. Velika tuga.

Reporter Kurira posjetio je porodicu Marković, ali su se oni ljubazno zahvalili i objasnili da sada nisu u stanju da razgovaraju. Maja Marković iz sebe je ostavila dvije maloljetne kćerke, koje u trenutku tragedije vjerovatno nisu bile u stanu. Inače, Maja i njen suprug su se van dužnosti bavili kriptovalutama. To je virtuelna imovina, koja se može unovčiti u specijalizovanim mjenjačnicama ili na berzi.

– Postoji mnogo vrsta kriptovaluta, a među najpopularnijima su bitkoin i itirijum. Vrijednost itirijuma je trenutno oko tri hiljade dolara, dok bitkoin dostiže vrijednost i do 50.000 dolara – objašnjava izvor.

– Oprema za rudarenje itirijuma je prilično skupa i kreće se i do 8.000 eura po jednoj mašini-računaru. Ta mašina se sastoji od nekoliko savremenih i skupih grafičkih kartica, a jedan itirijum se može “izrudariti” za nekoliko mjeseci, dodaje izvor.(ekskluziva.ba)

Odgovori