(VIDEO) UBACITE BIJELI LUK U WC ŠOLJU I IDITE DA SPAVATE: Ujutro ćete biti iznenađeni kad vidite rezultat!

Zanimljivosti

(VIDEO) UBACITE BIJELI LUK U WC ŠOLJU I IDITE DA SPAVATE: Ujutro ćete biti iznenađeni kad vidite rezultat!

Svi znamo da je bijeli luk izuzetno zdrav. Znamo i za mnoga njegova svojstva, kako u ishrani, tako i u prirodnoj medicini. Međutim, priznajemo, otkrili smo da može da se koristi i na još neke načine.

Da li ste ikada stavili bijeli luk u wc šolju?

Čišćenje kupatila spada u jedne od najtežih kućnih poslova. Ono je, definitivno, jedno od mjesta u vašem domu gdje se skuplja najviše bakterija i gljivica. Kako bi bilo čisto i dezinfikovano, često koristimo razne hemikalije, od kojih neke čak mogu biti opasne i po zdravlje. I tu upada bijeli luk. Bukvalno upada.

U čemu je trik?

Sve što treba da uradite jeste da ubacite glavicu bijelog luka u wc šolju. Uradite to u toku noći, jer se kupatilo tada najmanje koristi, a ujutru obavezno prvo pustite vodu. Bijeli luk će eliminisati bakterije, gljivice i perfektno će dezinfikovati vašu wc šolju.

Isto to možete uraditi i sa čajem. Naravno, ne bilo kojim i ne onim koji pijete, već čajem od bijelog luka. Prokuhajte vodu, nakon što provri, ubacite tri glavice luka koje ste prethodno isheckali na komadiće. Isključite šporet i ostavite da se krčka 15-ak minuta. Nakon toga, sipajte čaj u wc šolju. Kao i u prvom slučaju, tako je i sada bolje da to uradite tokom noći.

I to je sve što treba da uradite. Uz pomoć ova dva jednostavna trika ćete na najjednostavniji način dezinfikovati wc šolju i osloboditi se bakterija i to na potpuno prirodan način. Bijeli luk, takođe, uklanja žute fleke koje se pojavljuju unutar wc šolje. (novi.ba)

Odgovori