Kada je plata moje majke bila dvije marke, ovaj kralj od čovjeka mi je dao 500 maraka: Karleuša o Jašaru Ahmedovskom!

Showbizz

Kada je plata moje majke bila dvije marke, ovaj kralj od čovjeka mi je dao 500 maraka: Karleuša o Jašaru Ahmedovskom!

Pop zvijezda Jelena Karleuša potvrdila je riječi svog kolege Jašara Ahmedovskog i priznala da je od njega dobila 500 maraka dok je bila tinejdžerka. Naime, JK nikada nije krila niti poricala da je u vrijeme inflacije, preživljavala kao i većina ljudi sa ovog područja.

U nekoliko intervjua, pop zvijezda je govorila kako joj je mama Divna u to vrijeme radila kao radio voditelj i bila jedna od omiljenih voditelja u državi, ali je njena plata bila samo 2 marke.

S obzirom da je bila veoma popularna i cijenjena u svom poslu, Divna je bila prijatelj sa mnogim pjevačima, a jedan od njih je bio i Jašar Ahmedovski. On je nedavno gostovao u emisiji “Pečat u vremenu” i tom prilikom otkrio da je jednom čuo kako Jelena svira flautu.

– Stvarno je lijepo svirala. I sad moram da kupim čokoladu, ja sam dao neke parice. Drago mi je da je Jelena uspjela u svojoj karijeri – otkrio je Jašar u emisiji.

Ovo je Jelenu vratilo u te dane, pa je osjetila potrebu da se oglasi na svom Instagram profilu.

– Ovaj kralj od čovjeka mi je dao 500 maraka tada. U tom momentu plata moje mame je bila dvije marke i jako smo teško živjele! Tako da je moj prvi muzički honorar bio sa 10 godina, za sviranje pjesme “Jagnje moje malo”. Hvala Jašaru i hvala Goranu za ovaj intervju – napisala je Jelena. (Telegraf.rs)

Odgovori